JAB Hokej

CHLAPCI, ĎAKUJEME: Spišská Nová Ves sa stala vicemajstrom 1. hokejovej ligy

Aj keď to mali Spišiaci dobre našliapnuté, nakoniec to na celkové víťazstvo nestačilo. Po piatom finálovom dueli sezóna pre našich hokejistov skončila. Víťazom prvej ligy sa stala Detva.

Ilustračný obrázok k článku CHLAPCI, ĎAKUJEME: Spišská Nová Ves sa stala vicemajstrom 1. hokejovej ligy
Zdroj: Dnes24.sk

Našim hokejistom prišlo na piaty finálový zápas na zimný štadión fandiť 2800 fanúšikov. Aj keď sme ešte po druhej tretine vyhrávali nad súperom 1:0, nakoniec to dopadlo inak. V tretej tretine Detva vyrovnala na 1:1 a to nebolo všetko. Domáci strhli opäť vedenie na svoju stranu v 57. minúte po teči Vaica v ďalšej presilovke.

Chlapci spod Poľany však na odvetu nedali dlho čakať a v 58. minúte opäť vyrovnali. V predĺžení o triumfe Detvy v celej lige rozhodol Hataš v presilovej hre. Spišská Nová Ves sa tak stala vicemajstrom 1. hokejovej ligy.

„Aj po neúspechu vo finále si myslím, že celú sezónu môžeme hodnotiť, ako veľmi úspešnú. Myslím si, že ciele sa nám podarilo naplniť aj keď ten posledný zápas nám nevyšiel. Momentálne sa mi po prehratom finále ťažko hľadajú slová, ale musím poďakovať všetkým za podporu novoveského hokeja. V prvom rade poďakovať našim chlapcom, trénerom celému realizačnému tímu a všetkým čo sa podieľali na tejto sezóne,“ povedal po zápase riaditeľ HK Spišská Nová Ves Miroslav Gavalier.

Finále play off I. ligy – 5. zápas:

HK Spišská Nová Ves – HC 07 Detva 2:3 pp (0:0, 1:0, 1:2 – 0:1)

Góly: 23. Klinga (Krempaský), 57. Vaic (Gurčík) – 53. Hataš (Pač, Hajnik), 58. Zorvan (Hajnik), 61. Hataš (Predajniansky). Rozhodovali: Štefik, Lauff – Holienka, Bogdaň, vylúčení: 10:11 na 2 min, navyše Vartovník (Spišská N. Ves) 10 min nešportové správanie, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, 3500 divákov.

Konečný stav série: 1:4

Priebeh zápasu ako aj rozlúčku a poďakovanie hokejistom si môžete pozrieť v našich galériách.

Rozlúčka a poďakovanie našim hokejistom za druhé miesto
1
Galéria
Posledný zápas sezóny Spišská- Detva: Stali sme sa vicemajstrami 1.ligy
18
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM