JAB Kultúra

Ďalší júlový týždeň je tu: Na tieto akcie v našom meste a okolí sa oplatí skočiť!

Vybrali sme top podujatia, ktoré nás počas aktuálneho júlového týždňa čakajú v našom meste a okolí. Zoznámte sa s nimi bližšie...

Ilustračný obrázok k článku Ďalší júlový týždeň je tu: Na tieto akcie v našom meste a okolí sa oplatí skočiť!
Zdroj: Dnes24.sk

Hotel Transylvánia 3: Strašidelná dovolenka

23. júla o 10:00, kino Mier

Prázdninujúce deti si prídu na svoje hneď v úvode pracovného týždňa. V pondelok dopoludnia je pre ne v kine Mier pripravená rozprávka. V najnovšom pokračovaní série Hotel Transylvánia sa Drakula, Mavis, Jonny a zvyšok partie vydávajú na dovolenkovú plavbu na výletnej lodi. Všetko nasvedčuje tomu, že si od zvyčajných problémov na chvíľu oddýchnu, až do momentu, kedy sa Drakula nezamiluje do šarmantej kapitánky lode, Eriky. Hlava upírskej rodiny však netuší, že jeho nová láska je v skutočnosti potomkom legendárneho lovca upírov…

Maľbou vanie, sochou mrazí… / vernisáž

25. júla 2018 o 17:00, Galéria umelcov Spiša

Premiérový výstavný projekt Galérie umelcov Spiša predstavuje kurátorskú sondu do aktuálneho diania na slovenskej výtvarnej scéne v oblasti maľby a sochárstva. Výstava prináša otvorenú konfrontáciu rozličných podôb súčasnej maľby a sochy v dielach 12 umelcov strednej generácie, ktorí dnes spolu vytvárajú mozaiku slovenského „sochobrazu“. Výstava sa sústreďuje predovšetkým na strednú a mladú generáciu slovenských výtvarníkov/-čok, narodených v 70. a 80. rokoch minulého storočia.

Letná čitáreň Infomúzejky

25. júla 2018 o 8:00, Múzeum Spiša

Každú stredu počas letných prázdnin si na nádvorí múzea môžu čitatelia prečítať knihy a periodiká dostupné v múzeu. Chýbať nebude citrónovo-mätové osvieženie a letný kvíz, ktorého najúspešnejší riešiteľ bude odmenený.

Mamma Mia! Here We Go Again

26. júla 2018 o 19:00, kino Mier

Najväčšia letná filmová párty je späť. A s ňou aj nákazlivá nálada rozprávkového ostrova Kalokairi, nesmrteľná ABBA a herci, ktorí si s chuťou zopakovali veľkolepú grécku jazdu. Je to presne desať rokov, čo muzikál Mamma Mia! vtrhol do kín po celom svete. Len na Slovensku sa na tejto party v kinách zúčastnilo viac ako 125 tisíc divákov, ktorí od vtedy túžobne čakajú na druhé pokračovanie. Síce to trvalo relatívne dlho, ale zato v pokračovaní Mamma Mia! Here We Go Again dostanú diváci hneď dva príbehy v jednom filme!

Vesmírne divadlo

27. júla 2018 od 21:00 , Ďurkovec

V piatok sa môžeme tešiť na veľkú udalosť. Ide o úplné zatmenie Mesiaca, ktoré bude v tomto storočí najdlhšie. Fáza úplného zatmenia bude trvať až 103 minút. Pozoruhodné vesmírne divadlo môžete sledovať aj z prírodnej hvezdárne na Ďurkovci. Práve tam na vás okrem toho čaká aj sprievodný program. Okrem Mesiaca budete môcť pozorovať astronomickým teleskopom aj Saturn či Mars a to nie je všetko. Pre priaznivcov vesmírnych úkazov je pripravený i tajomný príbeh o záhade na Ďurkovci a nebude chýbať ani občerstvenie.

Kobuľa fest

27. a 28. júla 2018, obec Jamník

Koncom júla si opäť prídu na svoje všetky vekové kategórie a to na štvrtom ročníku tradično-netradičného festivalu v Jamníku. Kobuľa fest je najväčší Open Air festival na Spiši a ponúka na jednom mieste folklór, tradície a populárnu hudbu. Tento rok sa môžete tešiť na slovenského rapera EGA, skupinu Desmod, Helenine oči či Mariána Čekovského. Folklórnu zložku doplní Detská spevácka skupina Šafolka, folklórny súbor Čačina, Kollárovci a mnoho iných.

Nočná prehliadka

28. júla 2018 o 20:30, Spišský hrad

Poslednú júlovú sobotu si môžete vychutnať aj na Spišskom hrade. Práve tam je pripravená zaujímavá nočná prehliadka spojená s legendou o Spišskom hrade. Program spestrí aj skupina historického šermu – Páni Spiša.

Letné kino / Muzikanti

28. júla 2018 o 21:15, Radničné námestie

Všetci sme muzikanti… Romantický hudobný film režiséra Dušana Rapoša a scenáristu Petra Šišku si budete môcť vychutnať pod holým nebom priamo na námestí nášho mesta.

Kultúrne leto

29. júla 2018 o 16:00, pódium pred Redutou

V rámci Kultúrneho leta si v nedeľu popoludní môžu najmenší pozrieť rozprávku v podaní divadla Cililing z Prešova– Pinokio. Po vystúpení pre deti nedeľné popoludnie priamo na námestí spestrí Ľudová hudba Vlada Kubáňa.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM