Miroslav Pomajdík Iné športy

Ďalší zápas našich volejbalistiek: Prišlo ich podporiť rekordne veľa divákov a... bolo sa na čo pozerať!

Spišskonovoveské volejbalistky privítali v 6. kole extraligy na domácej pôde družstvo VŠK Paneurópa Bratislava. Domáce dievčatá prišlo podporiť aj množstvo fanúšikov. Usporiadatelia napočítali v hale až 500 divákov, čo dokazuje, že ženský volejbal má v našom meste veľkú podporu.

Ilustračný obrázok k článku Ďalší zápas našich volejbalistiek: Prišlo ich podporiť rekordne veľa divákov a... bolo sa na čo pozerať!
Zdroj: Dnes24.sk

Spišiačky nezačali veľmi dobre. Nevedeli sa dostať do tempa, čo využili hráčky z hosťujúceho družstva, ktoré si vytvorili od úvodných minút sľubný náskok, ktorý sa už domácim nepodarilo dobehnúť. Prvý set tak vyhrala Bratislava. Ani v úvode druhého setu nevedeli domáce nájsť účinnú zbraň na prelomenie dominancie Bratislavy a tá si opäť vytvárala riadny náskok. Do útoku však zavelila domáca opora Yordanska, ktorá sa blysla parádnou delovkou v prvom polčase. Výbornými blokmi a kompaktnou hrou domáce hráčky otočili výsledok druhého setu, ktorý sa im podarilo vyhrať.

Najväčšou oporou hosťujúceho družstva bola výborne hrajúca Golitková, ktorá v celom zápase robila veľké problémy domácim hráčkam. Do tretieho setu nevstúpili Spišiačky veľmi dobre a zase rýchlo prehrávali. Najväčšie problémy mali domáce na príjme, čo sa nakoniec odrazilo v strate ďalšieho setu. V štvrtom sete sa hráčky Spišskej Novej Vsi opäť poriadne vyhecovali, predviedli poriadny kus bojovnosti a set dokázali vyhrať. V piatom sete však dominovali opäť hosťky a celý zápas vyhrali 3:2.

V domácom družstve sa hráčkou zápasu stala okrem spomínanej Yordanskej aj mladučká Zaťková, ktorá bola oporou Spišskej Novej Vsi počas celej „bitky“. Vyčerpávajúci a bojovný zápas trval 142 minút a domáce volejbalistky si na konci vyslúžili veľký potlesk od rekordne zaplnenej haly.

VK Spišská Nová Ves – VŠK Paneurópa Bratislava 2:3 (-23, 18, –13, 23, –12)

Rozhodovali: Čuňočka, Daruľa

Spišská Nová Ves: Sandtnerová 2, Yordanska 26, Zaťková 6, Olejníková 7, Sikora 11, Povrazníková 17 (Zeleňáková 0, Mikušová 0, Kwasowska 0, Urbanová 0, Nováková 0). Tréner: O. Spišák.

Paneurópa: Halmová 10, Golitková 18, Bognárová 17, Pifková 11, Šipošová 13, Marjenková 13, libero R. Kubaliaková (Nagyová 0, Behúnová 0). Trénerka: M. Cibulová.

„Pomaly sa približujeme k tomu, že sa nám do ihriska vracajú hráčky, ktoré majú tvoriť hru nášho družstva. V dramatickom zápase sme nezvládli začiatky setov a hlavne prihrávku, kde sme opäť hrali bez libera a súper nás dostal pod tlak. Sklamalo ma, že všetky 3 prihrávačky nemali dnes svoj deň. Za očakávaním ešte zaostáva smečiarka Sikora, ktorá sa vracia po zranení a jej body nám v rozhodujúcich momentoch chýbajú. Veľmi dobre zahrala dvojica blokárok Zaťková ( vynikajúce bloky, podanie), Yordanska – famóznych 26 bodov. Prehra 2:3 nás mrzí pretože pri troche viac odvahy a zdravej agresivity mohlo vyhrať naše družstvo 3:2,“ povedal tréner Spišskej Novej Vsi Ondrej Spišák.

Po 6. kole patrí Spišskej Novej Vsi zatiaľ 4. miesto.

Foto: Igor Murko

Zdroj: Spišská24/VK Spišská Nová Ves

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM