Tlačové správy

Deti vedia niekedy pekne prekvapiť: Žiaci dali hlavy dokopy a TOTO im vyšlo!

Ukázali veľké srdce. Žiaci štvrtej triedy spojili svoje sily a pomohli prežiť krásne chvíle seniorom.

Ilustračný obrázok k článku Deti vedia niekedy pekne prekvapiť: Žiaci dali hlavy dokopy a TOTO im vyšlo!
Zdroj: Detskycin.sk

Aj deti vedia vykonať skutky, ktoré si zaslúžia byť ocenené. Na to poukazuje projekt Detský čin roka, ktorého jubilejný 20. ročník prebieha pod záštitou prezidentky Slovenskej republiky Zuzany Čaputovej a pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky.

Skutok gelnických žiakov

Za dobré skutky detí môžu deti aj verejnosť hlasovať vo ôsmich kategóriách. V jednej z nich, v kategórii Dobrý nápad, je nominovaný aj kolektív žiakov 4. triedy Základnej školy v Gelnici za skutok ktorý deti spravili v minulom školskom roku

List napísala pedagogička Mgr. Zora Majkutová:

"Kto s láskou dáva, dvakrát dáva. Riadiť sa touto vetou môže pre mnohých znieť ako obyčajné klišé, no deti, desaťroční „prckovia“, ani netušia koľko nehy, dobra a sily vedia dať. Ako štvrtáci, velkáči, sme si na hodinách pracovného vyučovania majstrovali, tvorili a skúšali rôzne techniky výroby vianočných ozdôb v čase, keď sa blížili dni Vianoc.

Pustili sme sa do práce, spievali koledy, vianočné piesne, zimné hity a spomínali, aké boli minulé Vianoce. Uvedomili sme si, ako dobre je mať veľkú rodinu, priateľov, známych, s ktorými tento čarovný čas trávime. Hovorili sme aj o deťoch, ktoré sú v detských domovoch a nemajú rodinu. V tejto súvislosti Emku napadlo, či by sme nemohli potešiť našich deduškov a babičky, ktorí sú v našom meste umiestnení v Domove sociálnych služieb. Naša škola už neraz pripravila kultúrne podujatia venované práve im. No moji štvrtáci chceli, aby to boli darčeky, ktorými ich potešíme.

Silná emócia

Pustili sa do práce. Spravili obrázky z motúzov, vianočné ozdoby, pozdravy, tvorili a balili. V posledný deň pred vianočnými prázdninami sme obrovskú škatuľu plnú darčekov odniesli tým, ktorí nás už netrpezlivo čakali. Babky a dedkovia sa už nevedeli dočkať našej návštevy. Po príchode sme im zaspievali naše triedne vianočné „hitovky“ a rozdali sme darčeky. Našim kamarátom seniorom sa triasol hlas a mali slzy v očiach a nás hrialo pri srdiečku, že sa tešili a mali radosť. Ďakovali nám a my sme sa zhodli, že sa k nim vrátime a niečo pekné pre nich vymyslíme. Bola to pre nás silná emócia, ktorá s nami ostala ešte dlho po Vianociach. Deti sa už teraz tešia, akú spoločnú aktivitu s našimi starkými ešte zažijeme. Ja som na mojich štvrtákov hrdá, že nemysleli len na svoje vianočné priania, ale chceli potešiť niekoho iného."

Ak chcete podporiť kolektív žiakov z Gelnice, môžete tak spraviť hlasovaním priamo TU.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Detskycin.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM