Rôzne

Do kín prichádza nová Perinbaba: Film nakrúcali prevažne na východnom Slovensku

Chystáte sa do kina na novú Perinbabu? Pre nakrúcanie boli vybraté viaceré miesta v rámci východného Slovenska.

Ilustračný obrázok k článku Do kín prichádza nová Perinbaba: Film nakrúcali prevažne na východnom Slovensku
Zdroj: Facebook.com/Perinbaba

Tak na toto mnohí už dlho čakajú. Do kín prichádza pokračovanie legendárnej rozprávky. Perinbaba a dva svety je jedným z najočakávanejších slovenských filmov posledných rokov.

Je plný lásky, fantázie, kúziel a humoru. Tvorcovia sľubujú nezabudnuteľný príbeh pre všetky generácie.

Lukáš (Lukáš Frlajs), syn pôvodných hrdinov Alžbetky a Jakuba, sa vydáva na strastiplnú cestu do bájnej krajiny hojnosti za dobrodružstvom a láskou Luciou (Valéria Frištik). Na ceste ho chráni a pomáha jeho kmotra Perinbaba (Giulietta Masina), zatiaľ čo Zubatá (Darija Pavlovičová, Albín Medúz a Valerie Kaplanová) sa mu snaží ublížiť a kladie mu polená pod nohy podobne ako jeho otcovi Jakubovi.

Zaujímavosťou navyše môžu byť pre východniarov vybrané lokality, keďže dielo natáčali prevažne na východnom Slovensku a hlavne na Spiši.

Legendárneho filmového režiséra Juraja Jakubiska zaujalo napríklad Odkalisko pri Markušovciach. „Je tu nádherná piesočná pláž, ktorá nie je piesočná a nikto o tom nevie. Pôvodne som chcel, že to budeme robiť niekde na Mostecku,“ citovali Jakubiska Noviny.sk ešte počas natáčania. Premiéry svojho diela sa však nedožil.

Filmári využili tiež Tomášovský výhľad v Slovenskom raji, natáčanie prebiehalo aj v mestách ako Kežmarok či Gelnica, v okrese Levoča a aj v ďalších lokalitách.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM