JAB Rôzne

FOTO: Otužilci zo Spišskej a okolia v akcii. Do ľadového Hornádu sa vrhli za tmy

Čelovky, zvonce a plavky bola pred pár dňami povinná výbava otužilcov zo Spišskej Novej Vsi a okolia. Do ľadového Hornádu vošli za tmy.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Otužilci zo Spišskej a okolia v akcii. Do ľadového Hornádu sa vrhli za tmy
10
Galéria
Zdroj: Pstruhy SR

Pstruhy Slovenského raja si užívajú svoje otužovanie nielen pravidelne každý týždeň, ale ujsť si nenechajú ani iné príležitosti, pri ktorých si môžu zaplávať v ľadovom Hornáde a zabaviť sa. Na zelenej lávke v Slovenskom raji oslávili už aj Mikuláša, Štedrý deň či Silvester.

Tentokrát sa rozhodli okúpať za tmy na Luciu. V minulosti sa sviatok Lucie spájal s čarami a tak ani otužilci nezostali tomuto sviatku nič dlžný a išli s čelovkami, zvoncami a metlami vystrašiť strigy na Zelenú lávku.

„Strigy a zlých duchov z vôd a brehov Hornádu nám pomáhali vyhnať aj otužilci spod Tatier. Verím, že sme všetko zle vyplatili a odohnali z Raja a na sto percent sme tam doniesli dobrú náladu, smiech, pohodu, otužileckú radosť a zdravie pre nás všetkých,“ priblížil kúpanie pri mínus troch stupňoch predseda a zakladateľ občianskeho združenia Peter Klein.

Tématické otužovanie je u pstruhov veľmi obľúbené a preto ako správni otužilci budú v Hornáde tráviť aj kúsok svojho času pred štedrou večerou či na Silvestra. Predtým sa však už čoskoro okúpu ešte aj na vskutku netradičnom mieste, priamo v Spišskej Novej Vsi spolu s vianočnými kaprami.

Podvečerné kúpanie v magickú noc si môžete pozrieť zachytené v našej fotogalérii.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Pozrite si to: Otužilci zo Spiša vyháňali zlých duchov a bosorky
10
Galéria
Zdroj: Pstruhy SR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM