JAB Rôzne

Gurmáni si opäť prídu na svoje: Na skok od Spišskej sa chystá Kotlíkový festival

Lákavé vôňe, dobré jedlá a veľa zábavy pre malých aj veľkých. V mestskej časti Ferčekovce bude po roku opäť veselo. Čo všetko je pripravené?

Ilustračný obrázok k článku Gurmáni si opäť prídu na svoje: Na skok od Spišskej sa chystá Kotlíkový festival
Zdroj: Dnes24.sk

Už o niekoľko dní si prídu na svoje gurmáni a nielen tí. Niekoľko družstiev, rodinná atmosféra aj sprievodný program sú typické znaky blížiaceho sa 4. ročníka Kotlíkového festivalu.

Ten vypukne 26. augusta od 11:00 hodiny v mestskej časti Ferčekovce, kedy začne niekoľko družstiev variť jedlá od výmyslu sveta.

Ako nám priblížil jeden z organizátorov, na štart sa postaví približne 10 družstiev, ktorých úlohou bude v kotlíku navariť 25 litrov jedla podľa vlastného výberu. Okrem odbornej poroty, ktorej členom bude aj profesionálny šéfkuchár, ochutnávať budú môcť aj návštevníci festivalu a to od 14:00 hod.

Okrem kotlíkových špecialít sa môžu predviesť aj gazdinky so svojimi domácimi koláčikmi, ktoré tiež vyhodnotí porota. Počas varenia rôznych dobrôt nebude chýbať ani program pre deti či pečenie si vlastnej pizze pod odborným dozorom. Celé popoludnie bude pre deti pripravený aj skákací hrad.

Program:

  • 13:00 – 15:00 – maľovanie na tvár, balónové kreácie, súťaže o ceny, minidisko s maskotmi
  • 15:00 – 16:00 – Čarovná muzika ( Rozprávka pre deti, Divadlo Cililing Prešov)
  • 16:00 – 18:00 – súťažné disciplíny + vyhodnotenie ( Čo jedia zvieratká, Zachráňme veľrybu, Kolobežková dráha, Penalty, Mega šípky)
  • 18:00 – 19:00 – Denzz Industry (vystúpenie tanečnej skupiny aj tanečná škola pre deti)

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM