Rôzne

Hlavná cena pre novoveské gymnázium: V celoslovenskej súťaži zabodovalo s monografiou

Uplynulý školský rok sa na oranžovom gymnáziu oslavovalo. Pri tejto príležitosti bola vydaná aj monografia. A tá teraz krásne zabodovala v súťaži.

Ilustračný obrázok k článku Hlavná cena pre novoveské gymnázium: V celoslovenskej súťaži zabodovalo s monografiou
4
Galéria

Gymnázium na Školskej oslavovalo uplynulý školský rok 150. výročie prvej maturity školy. Oranžové gymnázium patrí medzi najstaršie na východnom Slovensku a pri príležitosti jeho jubilea bola vydaná monografia s názvom Gymnázium v Spišskej Novej Vsi dávne, nedávne a súčasné. Tú zostavila a autorsky pripravila dlhoročná pedagogička a zároveň aj absolventka gymnázia Ružena Kormošová.

Práve táto monografia zabodovala na celoslovenskej súťaži s názvom Slovenská kronika 2016. Súťaž sa koná každé dva roky. Organizátorom súťaže je Národné osvetové centrum v spolupráci so Slovenskou národnou knižnicou, Slovenským národným archívom, Slovenským národným múzeom v Martine a Združením miest a obcí Slovenska.

V 9. ročníku bolo do súťaže zapojených 29 kroník a 114 monografií. 15. novembra 2016 sa v Kongresovej sále Slovenskej národnej knižnice v Martine uskutočnilo vyhodnotenie tejto celoslovenskej súťaže. Porota za účasti zástupcov organizátorov a zástupcov Ministerstva kultúry SR – Sekcie kultúrneho dedičstva udelila monografii o novoveskom gymnáziu Hlavnú cenu v kategórii A.3 špecifický druh kroniky.

Podľa slov autorky monografie ocenila najmä vysokú odbornú a estetickú úroveň, spracovanie bohatého i historického materiálu v knihe. Cenu si bola prebrať samotná autorka spolu s riaditeľom gymnázia Jozefom Kačengom.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Monografia o gymnáziu získala hlavnú cenu
4
Galéria
Zdroj: Gymnázium Školská
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM