JAB Rôzne

Hymna, sprievod, transparenty a stovky detí: V centre Spišskej oslavovali školkari!

Takmer 500 škôlkarov zo všetkých škôlok v Spišskej oslavovalo po prvýkrát Deň materských škôl. Nechýbala ani špeciálna hymna či sprievod námestím.

Ilustračný obrázok k článku Hymna, sprievod, transparenty a stovky detí: V centre Spišskej oslavovali školkari!
20
Galéria

Prvý raz oslávili škôlkari zo Spišskej Novej Vsi Deň materských škôl na Slovensku. V piatok dopoludnia sa stretli deti z 18 materských škôl s rôznymi transparentmi či balónmi pred budovou Reduty. Prišiel ich pozdraviť aj primátor Ján Volný a riaditeľka Správy školských zariadení Markéta Ďuríková.

Roztomilé VIDEO z centra Spišskej: Stovky škôlkarov spievali detskú hymnu
1
Galéria

Tá vo svojom príhovore priblížila, že významným medzníkom v dejinách predškolskej pedagogiky na Slovensku sa stal dátum 4. november 1829. V tento deň vznikla a bola založená v Banskej Bystrici prvá detská opatrovňa na území Slovenska. Jej zakladateľkou bola grófka Mária Terézia Brunswická.

„Česť a vďaka preto patrí tejto grófke za to, že vystihla špecifikum didaktiky materskej školy už v jej počiatkoch. V roku 2015 Slovenský výbor Svetovej organizácie pre predškolskú výchovu s podporou ministra školstva založil Deň materských škôl. Tento rok sme sa rozhodli osláviť náš deň spoločne v centre nášho mesta,“ povedala Ďuríková.

Ako ďalej dodala, pri organizovaní akcie počítali tak s 250 deťmi a dnešný deň ich milo prekvapil, keďže sa pred Redutou stretlo približne až 500 škôlkarov. „Určite k tomu prispelo aj krásne slnečné počasie. No zároveň veríme, že dnešným dňom sme začali novú tradíciu, v ktorej budeme pokračovať každý rok,“ uzavrela.

Zhruba päť stoviek detí si pri príležitosti svojho sviatku zaspievalo priamo pred budovou Reduty aj hymnu materských škôl a spoločne sa prešli celým námestím.

Atmosféru Dňa materských škôl si môžete pozrieť aj v našich galériách.

FOTOREPORTÁŽ: Na námestí oslavovalo množstvo najmenších Novovešťanov
20
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM