JAB Kultúra

Kam si skočiť počas víkendu v našom meste a okolí za oddychom? Vyberajte spolu s nami

Nechajte sa inšpirovať. Naša redakcia vyselektovala niekoľko podujatí tohto víkendu v Spišskej a okolí , ktoré odporúčame zažiť.

Ilustračný obrázok k článku Kam si skočiť počas víkendu v našom meste a okolí za oddychom? Vyberajte spolu s nami
Zdroj: Dnes24.sk

ME v poľovníckom trúbení

29. septembra 2018 od 9:00, Levoča

Podujatie, ktoré spája milovníkov poľovníckej hudby a prenáša hudby z lesa medzi širokú poľovnícku aj nepoľovnícku verejnosť sa koná v susednej Levoči. Súťažiť budú štvorčlenné súbory s nomináciou národných klubov v trúbení na poľovníckych rohoch a lesniciach.

Shakespeare – (po)medzi ženou a mužom

29. septembra 2018 o 18:00, Divadlo Kontra

V 30 hrách obsiahol všetko, čo je najkrajšie a najodpornejšie v medziľudských vzťahoch. Julia Gierczak, filmová odborníčka z Gdaňskej Univerzity, autorka, redaktorka a producentka, bude pútavo rozprávať na tému mužov a žien a všetkého (po)medzi nimi (a tým) vo filmových adaptáciách diel majstra zo Stratfordu v sobotu podvečer v Divadle Kontra.

Kino Fest Anča

29. septembra 2018 od 18:00, Čajovňa Alchýmka

Najúspešnejší čajovňový filmový cyklus minulého roka sa vracia vo vydaní 2018. Organizátori festivalu Fest Anča pripravili pásmo filmov s cieľom priniesť deťom a ich rodičom nezabudnuteľné vizuálne a príbehové zážitky zo sveta animácie.

Reštavrácia

29. septembra 2018 o 19:00, Spišské divadlo

Známy štúrovský spisovateľ Ján Kalinčiak vo svojom diele Reštavrácia, ktoré zdramatizoval Vladimír Hurban Vladimírov, satirickým a humorným spôsobom zachytáva volebné peripetie slovenských zemanov v polovici 19. storočia. Klamstvo, podvádzanie, podplácanie voličov boli vyskúšanými prostriedkami na získavanie hlasov už aj v minulosti. V inscenácii zažijete okrem vtipných dialógov a komických situácií aj množstvo zábavy – spevy, tance a všeobecné veselie.

Piadinôžka

30. septembra 2018 o 17:00, kino Mier

Animované dobrodružstvo pre všetky vekové kategórie obráti mýtus hore nohami, keď mladý šikovný Yeti nájde niečo o čom si myslel, že neexistuje, človeka – piadinôžku.

Medzinárodný organový festival

30. septembra 2018 o 18:00, Evanjelický kostol

Medzinárodný organový festival Ivana Sokola (MOF) je najstarším organovým festivalom na Slovensku a nebude chýbať ani v Spišskej Novej Vsi. Veľkolepú prehliadku organovej hudby si budete môcť vychutnať v posledný septembrový deň.

Podfuk

30. septembra 2018 o 19:00, Kultúrny dom Smižany

Zdanlivo banálne klamstvo unudenej domácej paničky, ktorá klame len tak z nudy sa aj zásluhou jej žiarlivého manžela mení na gejzír tých najzaujímavejších situácií, a tak sa na scéne postupne objavujú tri ukradnuté deti, paroháč, ktorý paroháčom nie je, šialená dojka, ktorá je vlastne pannou a dva manželské páry zistia, že sa vlastne nikdy neprestali ľúbiť…Skvelé herecké výkony hlavných predstaviteľov, krásna divadelná hudba členov Hex a Le payaco – Ďuďa, Fefeho a Tomáša Slobodu a takisto aj “zaručený“ recept tvorcov na to, čo je vlastne v živote dôležité, vytvárajú z tohto predstavenia nesmierne zábavné dielko…

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM