JAB Kultúra Rôzne

Kam si vyraziť počas tohto týždňa v Spišskej a okolí? Prinášame vám 10 zaujímavých tipov

Ďalší týždeň je už tu a my sme sa pozreli na to, kam si počas neho vyraziť v Spišskej a okolí. Prinášame vám desať tipov na zaujímavé podujatia.

Ilustračný obrázok k článku Kam si vyraziť počas tohto týždňa v Spišskej a okolí? Prinášame vám  10 zaujímavých tipov
Zdroj: Dnes24.sk

Be2Can 5

1. októbra 2018 o 19:00, kino Mier

Čierno – biela intímna snímka – 3 dni v Quiberone režisérky Emily Atef zachytáva trojdňový pobyt slávnej herečky Romy Schneider v rehabilitačnom centre v Quiberone, kde prebieha jej posledné interview pre renomovaný nemecký magazín Stern. Počas týchto dní, sprevádzaná svojou najbližšou priateľkou, odhaľuje pred novinárom a fotografom svoju dušu a neuvedomujúc si celkom následky spontánnej úprimnosti odpovedí otvára svoju 13.tu komnatu. Film sa premieta v rámci festivalu Be2Can.

Ujo Váňa (a tí druhí)

3. októbra 2018 o 19:00, Spišské divadlo

Svetový a slávny ruský dramatik A. P. Čechov je majstrom v kreslení komických ľúbostných situácií. Aj v scénach z vidieckeho života v Ujovi Váňovi nám zobrazil niekoľko dvojíc, ktoré hľadajú skutočné hodnoty života v láske, ktorá sa však nenaplní.

Manželské hry

4.októbra 2018 o 19:00, Spišské divadlo

Manželské hry sú skvelou Zupančičovou hrou, v ktorej sa základný dej odohráva počas navonok pokojného večierka dvoch partnerských dvojíc. Komické situácie zo začiatku hry sa začínajú meniť na dramatické v okamihu, kedy vychádza najavo, že títo štyria ľudia sú poprepletaní radom rozličných vzťahov, ktoré doteraz neboli verejné a známe ich partnerom. Nakoniec hra dospeje k veľmi prekvapivému rozuzleniu.

HK SNV – HK Dukla Ingema Michalovce

5. októbra 201 o 17:30, Zimný štadión

Na konci pracovného týždňa si prídu na svoje aj fanúšikovia hokeja. V ďalšom kole prvej hokejovej ligy si zmerajú sily naši hokejisti so súpermi z Michaloviec.

To je ohromné, miláčik…

5. októbra 2018 o 19:00, podkrovie Domu Matice slovenskej

Divadlo na opätkoch uvádza komédiu na motívy divadelnej hry od Geraldine Aron „Môj skvelý rozvod“. O tom, ako ženu v stredných rokoch opustí manžel a ona sa s tým vysporiada po svojom.

Jánošík alebo pravda je len jedna

5. októbra 2018 o 19:00, Spišské divadlo

Mýtus. Legenda. Symbol cti, odvahy a statočnosti, stelesnenie odporu. Ikona nášho folklóru. Bohatým bral, chudobným dával… Toto všetko o Jánošíkovi vieme. Aký bol ale naozaj? Bol to skutočne hrdina, či len obyčajný zbojník? Na všetky tieto otázky vám dá odpoveď inscenácia Jánošík alebo Pravda je len jedna v piatok večer v Spišskom divadle.

Šarkania show

6. októbra 2018 o 13:00, Košiarny briežok

Sobotné popoludnie bude patriť hlavne deťom. Na Košiarnom briežku sa chystá šarkaniáda, kedy budú môcť deti v niekoľkých kategóriách predviesť svojich vlastných šarkanov. Počas podujatia nebude chýbať ani občerstvenie či sprievodné akcie.

Silné reči

6. októbra 2018 o 19:00, Kultúrny dom Smižany

Stand-up comedy show Silné reči ide do svojej jubilejnej 10. sezóny. Celá sezóna je jedna veľká oslava trvajúca deväť mesiacov a nebude chýbať ani v susedných Smižanoch. Zabaviť sa môžete na najnovších príbehoch zo života komikov a zažijete večer plný smiechu, radosti a emócií v spoločnosti Jakuba Gulíka, Jakuba Lužinu, Martina Hatalu a Milana Sedliaka.

Róm z perinky alebo enter the majority

6. októbra 2018 o 19:00, Divadlo Kontra

František Balog, autor, herec a režisér, člen Štátneho divadla v Košiciach a spoluzakladateľ divadla Actor vo svojej autobiografickej one-man show! Kaleidoskop bizarných, komických a dojímavých príbehov z detstva a dospievania “Sloníčaťa”, obdarovaného mnohými talentami, vyrozprávaných s vtipom, autoiróniou a nezvyčajnou charizmou v sobotu večer ako hosť divadla Kontra.

Tri prasiatka a vlk

7. októbra 2018 o 16:00, Spišské divadlo

Nedeľa v Spišskom divadle bude patriť opäť deťom. Pozrieť si môžete klasickú krochkajúcu rozprávka o troch ružových pupkáčoch – Ňafovi, Nifkovi a Ňufke, ktorí na vlastnej prasiatkovskej koži pocítia, že postaviť si domček je oveľa dôležitejšie, ako napchávať sa žaluďmi a leňošiť. Taktiež im ich kvíkajúce srdiečko našepká, ako zvíťaziť nad pažravým Vĺčkom – Tĺčkom.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM