JAB Rôzne

Klobúk dole: Novoveská tanečná skupina zožala úspech na majstrovstvách sveta

Tanečnú skupinu Denzz Industry netreba v našom meste zvlášť predstavovať. Partia mladých ľudí má za sebou už aj majstrovstvá sveta. A takto sa im darilo...

Ilustračný obrázok k článku Klobúk dole: Novoveská tanečná skupina zožala úspech na majstrovstvách sveta
Zdroj: Denzz Industry

Prednedávnom sme vás na našom portáli informovali o úspechu tanečnej skupiny Denzz Industry, ktorá postúpila na majstrovstvá sveta. Súťaž sa konala v Nitre a účelom prvej súťaže tanečnej sezóny bola práve kvalifikácia na majstrovstvá sveta v Chorvátsku. Súťaže sa zúčastnilo päť krajín – Rakúsko, Maďarsko, Česká republika, Rumunsko, Slovensko a odborná porota vyberala z 330 choreografií v šiestich tanečných štýloch.

Súťažná choreografia Denzz Industry bola hip hop formácia v hlavnej vekovej kategórii (+16 rokov), s ktorou získala 2. miesto a postúpila na majstrovstvá sveta do Chorvátska. A tie má táto tanečná skupina už úspešne za sebou.

Takto sa predviedla skupina Denzz Industry na majstrovstvách sveta
1
Galéria

Obrovský zážitok

Aká tam vládla atmosféra a ako napokon dopadli priblížila pre Spišskú 24 vedúca skupiny Katarína Halasová. „Atmosféra v meste bola neuveriteľná. Podľa mňa si nikto z nás počas cesty plne neuvedomoval, kde vlastne ideme a čo nás čaká, no keď sme dorazili na miesto a videli sme, že celý Poreč sa premenil na jedno obrovské tanečné pódium a na každom kúsku mesta boli rôzne tanečné kruhy, battle, jamy, hneď sme to pochopili,“ opísala nám s tým, že celým mestom sa ozývala hudba a bolo tam veľké množstvo ľudí z rôznych krajín.

Ako doplnila, obrovským zážitkom bola aj otváracia ceremónia, ktorá mala neskutočnú energiu, nič také doposiaľ nezažili. „Všetky krajiny pokope, hodiny pokrikovali s vlajkami. Všetci sme hrdo stáli s obrovskými vlajkami, ako jedna veľká rodina skandovali a spievali rôzne ľudové piesne. Slováci tvorili najpočetnejšiu výpravu. Ceremónia sa zakončila 30-minútovým ohňostrojom nad morom,“ priblížila.

Veľmi pekné umiestnenie

Na svetovom finále sa zúčastnilo podľa jej slov 37 krajín z celého sveta a viac ako 7000 súťažiacich. Súťažilo sa 5 dní a kategória spišskonovoveskej tanečnej skupiny prišla na rad na tretí deň, takže dva dni v Chorvátsku takmer stále trénovali.

„Súťažili sme v kategórii Hip Hop formácie dospelých, kde sme napokon obsadili 11. miesto.

A aké sú pocity našich tanečníkov? „Každý z nás zažil veľmi cenné skúsenosti, motiváciu a inšpiráciu na celý život. Päť dní sme fungovali ako jedna veľká rodina. Farky (Matej Farkalin) z OZ Mladí ľudia a život sa postaral o rôzne teambuildingové hry a aktivity, ktoré utužili celý kolektív. Už na prvých tréningoch po príchode domov sme cítili, že sa veci robia úplne inak, lepšie, ľahšie, omnoho viac si rozumieme,“ prezradila Katka.

Silná konkurencia

Ako však dodala, konkurencia bola obrovská a majstrovstiev sa zúčastnili elitní tanečníci z celého sveta. Denzz Industry súťažili v hlavnej vekovej kategórii nad 16 rokov, aj keď polovica výpravy bola mladšia. „Nevedeli sme, aké sú svetové štandardy, ako postaviť choreografiu, aké hudby vybrať. Vzhľadom na všetky tieto skutočnosti a na to, že sme sa prvýkrát zúčastnili súťaže takého rozmeru sme s umiestnením nadmieru spokojní.“

Makať však podľa šéfky Denzz Industry neprestávajú a tešia sa na budúci rok, kedy by chceli postaviť viac choreografií, napríklad v kategórii Bboying, alebo scénický tanec, keďže sa k nim nedávno pripojili baby z Black Ladies. Ak chcete vidieť túto tanečnú skupinu aj naživo, už 22. júna predstavia svoje tradičné záverečné predstavenie v kine Mier.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM