Kontrolóri sa pozreli na mäso v Spišskej a okolí: V týchto zariadeniach našli nedostatky
Hygienici si koncom apríla a začiatkom mája posvietili na hygienu, označovanie a vysledovateľnosť mäsa. Nedostatky našli aj v prevádzkach v Spišskej a okolí.
Regionálne úrady verejného zdravotníctva si na prelome mesiacov apríl a máj posvietili na hygienu, označovanie a vysledovateľnosť mäsa v stravovacích prevádzkach po celom Slovensku.
Kontrolóri si dovedna posvietili na 1040 prevádzok. Až v 28% z nich boli zistené nedostatky (296). Kontrolóri z RÚVZ udelili 227 blokových pokút v celkovej výške 10 655 eur. Okrem toho ešte uložili 183 opatrení. Medzi nimi likvidácia závadného mäsa, zákaz prípravy a podávania pokrmov z tepelne neopracovaného mäsa alebo okamžité stiahnutie potravín po dátume spotreby.
Zoznam prevádzok v Spišskej a okolí so zistenými nedostatkami podľa ÚVZ SR:
Reštaurácia ZBROJNOŠ, Letná 42 Spišská Nová Ves
- porušovanie zásad pri skladovaní potravín a pri manipulácii
s potravinami (iné ako mäso),
- nedodržanie požiadaviek na technologické a pracovné postupy, miesta alebo operácie technologických a pracovných postupov a porušovanie zásad technológie výroby pokrmov a požiadaviek na zavedenie a trvalé uplatňovanie zásad systému HACCP (porušenie povinností podľa ust. § 26. ods. 4 písm. c) zák č. 355/2007 Z.z. a prílohy II, Kapitola II a Kapitola XI, Nar. (ES) č. 852/2004
Reštaurácia a pizzeria SPIŠ, Letná 45 Spišská Nová Ves
- nedodržanie požiadaviek na zamestnancov prevádzky
Pizza a Reštaurácia SEZÓNA, Letná 43A Spišská Nová Ves
- nedodržanie požiadaviek na osobnú hygienu a požiadaviek na zamestnancov prevádzky
Reštaurácia Lorencova, 21 Krompachy
- porušovanie zásad pri skladovaní potravín a pri manipulácii
s potravinami (iné ako mäso)
Foto: ilustračné