JAB Rôzne

Kotlíkový festival vo Ferčekovciach sa blíži: Na čo všetko sa môžeme tešiť?

Niekoľko družstiev, lákavá vôňa, aj sprievodný program. Už onedlho sa uskutoční tretí ročník kotlíkového festivalu. Čo ponúkne návštevníkom?

Ilustračný obrázok k článku Kotlíkový festival vo Ferčekovciach  sa blíži: Na čo všetko sa môžeme tešiť?
38
Galéria

Posledný augustový týždeň bude v našom meste bohatý na rôzne podujatia. 25. augusta vypuknú oslavy Dni mesta spojené už tradične s 22. ročníkom Trhu ľudových remesiel. Slávnostné podujatie zavŕšia v nedeľu 27. augusta jazdecké preteky – Cena Spiša a celé popoludnie sa Ferčekovcami bude niesť vôňa jedál od výmyslu sveta.

Práve tam sa bude totižto konať už tretí ročník Kotlíkového festivalu. Ten vypukne od 11:00 hodiny, kedy začne niekoľko družstiev variť jedlá od výmyslu sveta.

Ako nám priblížil jeden z organizátorov, na štart sa postaví približne 15 družstiev, ktorých úlohou bude v kotlíku navariť 25 litrov jedla podľa vlastného výberu. Okrem odbornej poroty, ktorej členom bude aj profesionálny šéfkuchár, ochutnávať budú môcť aj návštevníci festivalu a to od 14:00 hod.

Okrem kotlíkových špecialít porota vyhodnotí aj ďalšiu súťaž, v ktorej sa predvedú gazdinky so svojimi domácimi koláčmi. Tento rok pribudne aj novinka pre najmenších. „Deti si budú môcť spraviť detskú pizzu podľa vlastnej fantázie a chuti. Upečieme ju na veľkom záhradnom grile,“ priblížil spoluorganizátor.

K dobrej nálade veľkých aj malých zaručene prispeje i DJ, ktorý tam bude počas celej akcie. Najmenší sa môžu tešiť na animátorov, maskotov a rôzne súťaže i aktivity. Zabaviť sa môžu aj na mini diskotéke. Večer zase spríjemní koncert domácej kapely.

Ako to vyzeralo na Kotlíkovom festivale minulý rok si môžete pozrieť v našej galérii.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto: archívne

Ferčekovce zažili Kotlíkový festival: Pozrite si fotoreportáž
38
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM