JAB Rôzne

Matej sa postaral o zábery, ktoré vám určite budú blízke: Zimná Spišská na FOTKÁCH!

Naše mesto má svoje čaro v každom ročnom období. Vychutnajte si zimné zábery Mateja Bazára zo Spišskej Novej Vsi.

Ilustračný obrázok k článku Matej sa postaral o zábery, ktoré vám určite budú blízke: Zimná Spišská na FOTKÁCH!
12
Galéria

Matej Bazár pochádza zo Spišskej Novej Vsi, kde momentálne aj študuje. Mladému gymnazistovi učarovala fotografia a ako povedal pre náš portál, cvakaniu snímok sa začal venovať takmer pred piatimi rokmi.

„Venujem sa fotografiám, ktorých objektom je hlavne príroda, no sem-tam u mňa vznikne aj fotka z prostredia mesta. Učím sa fotiť portréty a mojím cieľom je fotiť fotografie na štýl „street“ alebo inač povedané „urban“ fotografie. Zjednodušene, zábery miest z pohľadu bežného človeka, ale napríklad aj výšky,“ ozrejmil svoju záľubu s tým, že foteniu sa začal venovať sám od seba.

Učarovala mu najmä ranná príroda, no jeho „revírom“ je aj spišskonovoveské letisko, kde vznikla asi polovica jeho doterajších snímok. „Tam som začínal a tam sa aj stále vraciam. Mám ho zaznamenané v každom ročnom období a možno aj v každom mesiaci roka. Je to taká moja druhá záhrada.“

Fotenie znamená pre Mateja relax a čas, kedy môže byť sám a kedy ho nikto nevyrušuje. „Spoznal som vďaka nemu množstvo super ľudí či už zo Slovenska, alebo aj z iných krajín. Predtým než som začal fotiť som sedel doma za počítačom. Teraz som v mojom voľnom čase na bicykli, vo vlaku, alebo v aute na ceste za novými zábermi,“ povedal Matej s úsmevom. Doplnil, že hoci fotenie berie momentálne len ako svoje hobby, možnosť venovať sa mu profesionálne nevylučuje.

A aj keď svoje fotenie viac upriamuje na prírodu, jeho posledné zábery zachytávajú Spišskú Novú Ves počas nedávneho zasneženého rána. Hlavným objektom jeho záberov sa stal bežný ruch mesta ako aj symbol Spišskej Novej Vsi a to kostol Nanebovzatia Panny Márie, ktorý tak ako Mateja, inšpiruje a fascinuje nielen obyvateľov nášho mesta.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

V OBRAZOCH: Vychutnajte si Spišskú Novú Ves v zimnom šate
12
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM