Správy

Na zimáku v Spišskej prebiehajú rekonštrukčné práce: Opravujú strechu štadióna

Na zimnom štadióne v Spišskej Novej Vsi sa realizujú rekonštrukčné práce. Samospráva sa rozhodla dať opraviť strechu.

Ilustračný obrázok k článku Na zimáku v Spišskej prebiehajú rekonštrukčné práce: Opravujú strechu štadióna
Zdroj: Dnes24.sk

Na streche zimného štadióna v Spišskej Novej Vsi prebiehajú rekonštrukčné práce z dôvodu viacerých porúch, ktoré sa na nej objavili. Na tento zámer vyčlenila samospráva mesta sumu 250 000 eur. Strešná krytina na ploche viac ako 6000 štvorcových metrov bola v zlom stave, čo spôsobovalo zatekanie strešného plášťa.

Chod nie je obmedzený

„Po dôkladnom preskúmaní skutočného stavu mesto pristúpilo k realizácii rekonštrukcie strešného plášťa s pokládkou novej FPO strešnej fólie začiatkom októbra," uviedol vedúci oddelenia výstavby a dopravy Mestského úradu v Spišskej Novej Vsi Peter Susa.

Z rozpočtu mesta boli na tento projekt vyčlenené finančné prostriedky vo výške 250 000 eur. „Výsledkom verejného obstarávania je suma 148 800 eur. Zostávajúca čiastka ostane na zabezpečenie ďalších nevyhnutných úprav zimného štadióna v súvislosti s konaním budúcoročných majstrovstiev sveta," vysvetlil primátor Ján Volný. Rekonštrukčné práce sú na zimnom štadióne naplánované do polovice novembra, jeho chod nie je obmedzený.

Majstrovstvá sveta

Zimný štadión v Spišskej Novej Vsi sa stane dejiskom budúcoročných Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji hráčov do 18 rokov, ktoré sa budú konať od 13. do 23. apríla 2017 aj v Poprade. Družstvá budú pod Tatrami rozdelené do dvoch skupín po päť tímov na základe konečného poradia predchádzajúceho šampionátu.

V A skupine, ktorá sa odohrá v Poprade, sa predstavia tímy z Fínska, Kanady, Slovenska, Švajčiarska a Lotyšska. V Spišskej Novej Vsi sa v rámci B skupiny predstavia hokejisti zo Švédska, USA, Ruska, Česka a Bieloruska.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto:ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM