Miroslav Pomajdík Správy

Nakupovanie cez internet: Košický kraj na tretej priečke

Online nakupovanie sa stáva čoraz populárnejšie. Najviac takto utrácajú obyvatelia Bratislavského kraja, kedy 24% z nich minie ročne viac ako 800 eur. Druhú priečku si vyslúžil Žilinský kraj so 16 % a na 3.mieste sa umiestnil Košický kraj s 15% ľudí, ktorí utratia za rok cez internet zhruba 800 eur.

Ilustračný obrázok k článku Nakupovanie cez internet: Košický kraj na tretej priečke
Zdroj: TASR

Prieskum uskutočnil portál Heureka.sk s výskumnou agentúrou NMS Market Research na vzorke 2200 respondentov nakupujúcich online. Najmenej ľudí nakupuje cez internet v Banskobystrickom kraji, kde zhruba 10% obyvateľov dalo za rok na takéto nákupy viac ako 800 eur.

„Hoci suma, ktorú na internete míňame sa líši podľa regiónu, všetky kraje majú spoločné to, že v e-shopoch najčastejšie nakupujú oblečenie, obuv a doplnky," uviedol projektový manažér portálu Kamil Demuth s tým, že tento sortiment za posledný rok nakúpilo online až 39 percent Slovákov navštevujúcich internetové obchody. Za oblečením nasledujú mobilné telefóny (28 percent), knihy (26 percent), biela technika (21 percent) a päticu uzatvára kozmetika a parfumy (20 percent).

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM