Kultúra

Náš tip na víkend: Vychutnajte si nočnú prehliadku kaštieľa a letohrádku v Markušovciach

Ak nemáte ešte plány na víkend máme pre vás jeden tip. Múzeum Spiša pripravilo pre všetkých milovníkov histórie výnimočnú prehliadku. Pre návštevníkov kaštieľa je pripravené aj zaujímavé spestrenie.

Ilustračný obrázok k článku Náš tip na víkend: Vychutnajte si nočnú prehliadku kaštieľa a letohrádku v Markušovciach
Zdroj: TASR

Zaujímavý zážitok neďaleko Spišskej Novej Vsi si môžete vychutnať počas sobotňajšieho večera. Múzeum Spiša pripravilo tento rok už druhú nočnú prehliadku kaštieľa a letohrádku v Markušovciach. Tentokrát budete môcť bližšie spoznať život jedného z jeho obyvateľov Štefana Máriássy.

Čítajte tiež: Jana Kirschner, Desmod, ochutnávka vín… Čo všetko sa dá zažiť v Spišskom Hrhove?

Štefan Máriássy bol jedným z najvýznamnejších mužov rodu Máriássy. So svojou manželkou Luciou žil v Markušovciach na prelome 15 a 16, storočia teda pred viac ako 500 rokmi.

„Nočná prehliadka kaštieľa sa bude konať 20. augusta a pomedzi vstupy čaká na návštevníkov spestrenie v podobe šermiarskeho vystúpenie, ktoré predvedie novoveská skupina historického šermu Jágo,“ ozrejmila Eva Čarnogurská z Múzea Spiša v Spišskej Novej Vsi.

Čítajte tiež: KOMPLETNÝ PREHĽAD: Na aký program sa v Spišskej môžeme tešiť cez Dni mesta

Pripravené sú dva vstupy a to o 19:00 a o 21:00 hodine. Cena vstupenky pre dospelých je 5 eur a zľavnené vstupné je 3 eurá. Zľavu môžu využiť deti, dôchodcovia a vojnoví veteráni.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM