JAB Rôzne

Necháte sa zlákať? Vianočné trhy môžete zažiť aj v okolí nášho mesta

Hoci v Spišskej Novej Vsi už máme Vianočný trh za sebou, v okolí nášho mesta sú pripravené ďalšie. Prinášame vám prehľad tých, ktoré nás zaujali najviac.

Ilustračný obrázok k článku Necháte sa zlákať? Vianočné trhy môžete zažiť aj v okolí nášho mesta
Zdroj: TASR

Nielen Spišská Nová Ves, ale aj jej okolie žije predvianočnou atmosférou. V našom meste sa počas uplynulého víkendu konal 27. ročník Vianočného trhu. Atmosféru vianočných trhov si môžete počas najbližších dní vychutnať aj v blízkom okolí. Prinášame vám niekoľko tipov.

Krompašské Vianočné trhy

Už od 14. decembra sa zaplní centrum Krompách rôznymi predajnými stánkami. Vianočné trhy budú trvať do 16. decembra a stánky budú sústredené na uliciach Hlavná, Námestie slobody a Cintorínska. Okrem rôzneho sortimentu čakajú na návštevníkov aj rôzne remeselné výrobky, ako aj sprievodný program.

Súčasťou Vianočných trhov bude aj zdobenie vianočných stromčekov detí materských a základných škôl na Námestí slobody a nebude chýbať ani primátorský punč.

Vianočný trh v Gelnici

V piatok 15. decembra sa uskutoční tradičný Vianočný trh v Gelnici na Hlavnej ulici. Predajcovia budú ponúkať vianočný sortiment – dekorácie, handmade výrobky, medovníčky, medovinu či kapustnicu. Návštevníci budú môcť ochutnať aj primátorský punč.

Okrem stánkov bude pripravený aj bohatý kultúrny program, v ktorom sa predstavia deti z materských škôl, základnej školy či spevácke skupiny Špicibľan a Gelničanka. Hlavným hosťom Vianočného trhu bude vystúpenie speváčky Dominiky Mirgovej, ktoré sa uskutoční o 17:00 hod.

Vianočný jarmok v Prakovciach

Lákavú trhovú atmosféru si môžete vychutnať aj v Prakovciach a to v piatok 15. decembra. Práve vtedy sa tam uskutoční Vianočný jarmok. Ten odštartuje o 15:00 hod pred obecným úradom. Pripravené budú výrobky rôznych remeselníkov ako aj šikovných detí, výstavka výrobkov zo šúpolia či tvorivé dielničky.

Celkovú atmosféru budú dotvárať stánky s medovinou či klasickými jarmočnými pochúťkami. Nebude chýbať ani sprievodný program, v ktorom vystúpi DFS Vánok, DSS Kloptaň, ĽH Prakovčan a deti základnej a umeleckej školy.

Vianočný remeselný trh

Vianočný trh sa chystá aj v Levoči. Pôsobivá atmosféra, zruční remeselníci, koledy, medovina, punč, vianočné oblátky, a iné dobroty budú návštevníkov čakať na tamojšom Námestí Majstra Pavla – v severnom parku. A to už v túto sobotu 16. decembra od desiatej hodiny.

Okrem drevených stánkov, ručne vyrábaných vianočných ozdôb, hudby a predvianočnej pohody je pre domácich a návštevníkov pripravený aj bohatý kultúrny program, v ktorom vystúpia ĽH Bystrianka, FS Levočan, DFS Podtatranček, Ringo Band, Dychová hudba mesta Levoča a nebude chýbať ani vianočná rozprávka.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM