Správy

Nemocnice spišského klastra sú pripravené pomôcť zdravotníkom i ľuďom z Ukrajiny

Nemocnice spišského klastra sú ľuďom prichádzajúcim z Ukrajiny pripravené poskytnúť lekársku zdravotnú starostlivosť v plnom rozsahu.

Ilustračný obrázok k článku Nemocnice spišského klastra sú pripravené pomôcť zdravotníkom i ľuďom z Ukrajiny
Zdroj: Facebook.com/Polícia Slovenskej republiky

Spolu s mestami Levoča, Kežmarok a Krompachy sú tiež pripravené pomôcť ukrajinským zdravotníkom a ich rodinným príslušníkom. Informovala o tom Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK.

V nemocniciach spišského klastra, ku ktorým patria nemocnica v Levoči, Kežmarku a Krompachoch, evidujú spolu 21 ukrajinských zamestnancov.

Po konzultácii s primátormi Levoče, Kežmarku a Krompách sme pripravení konkrétne pomôcť rodinným príslušníkom našich zamestnancov a pokiaľ by mali záujem zdravotníci z Ukrajiny, sme pripravení sa o nich postarať, zamestnať ich, ubytovať, poskytnúť im stravu, to čo bude potrebné urobiť,“ uviedol riaditeľ nemocníc spišského klastra František Lešundák.

Pavliková spresnila, že ubytovanie pre zdravotníkov, ktorí by prišli z Ukrajiny, by bolo zabezpečené v Krompachoch v ubytovni, podobne je to v Kežmarku a v Levoči je momentálne prázdna poliklinika, prípadne je možné využiť aj športovú halu.

Vojaci prišli posilniť hliadky polície na hraničnom priechode pre peších
6
Galéria
Zdroj: TASR/Jana Ďurašková

Témy, ktoré hýbu Slovenskom:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM