JAB Kultúra

Neprepásnite ich: TOP 10 júnových akcií, ktoré sa uskutočnia v Spišskej

V júni sa v Spišskej nudiť rozhodne nemusíte. Uskutoční sa tu viacero podujatí a spomedzi nich sme urobil náš výber TOP 10. Zapisujte si do kalendárov.

Ilustračný obrázok k článku Neprepásnite ich: TOP 10 júnových akcií, ktoré sa uskutočnia v Spišskej
Zdroj: Dnes24.sk

Večerný beh mestom

1. júna 2018 o 14:00, Radničné námestie

Prvý júnový deň sa bude v našom meste niesť v športovom duchu. V piatok popoludní odštartuje 28. ročník Večerného behu mestom. Behať sa bude v niekoľkých kategóriách. Od 14:00 si zmerajú sily žiacke a dorastenecké kategórie a o 17:00 sa na štart postavia dospelí. Po pretekoch zaplnia námestie Spišskej korčuliari. O 18:00 sa začnú majstrovstvá Slovenska v Inline korčuľovaní

Basket music fest

3. júna 2018 od 9:00, Športová hala

Športovo-hudobné podujatie s benefičným charakterom odštartuje v nedeľu ráno. Tento rok bude aj s novinkou v znamení spolupráce s 3×3 Slovakia Basketball, ktorá poteší všetkých streetballerov a zatraktívni turnaj. Súčasťou festivalu budú aj energické hudobné a tanečné vystúpenia, ktoré ako každoročne podporila aj domáca DJ-ská i tanečná špička. Novinkou tohto ročníka bude aj celodenný tanečný battle v réžii tanečnej skupiny Denzz Industry.

Mesto plné detí

7. júna 2018 od 9:00, Radničné námestie

Ani tento rok nebude chýbať k MDD i program v centre mesta. Pozornosť detí upútajú dynamické ukážky z činnosti Policajného zboru Slovenskej republiky. Spišskonovoveskí hasiči poskytnú k nahliadnutiu služobné hasičské vozidlá a predvedú hasenie horiaceho vraku automobilu. Okrem toho budú pripravené i prezentácie Správy Národného parku Slovenský raj a Horskej záchrannej služby Slovenský raj. Chýbať nebudú ani stánky s občerstvením, cukrovou vatou či balónmi. Program na pódiu pred Redutou začne od deviatej hodiny rána, kde sa môžete tešiť na divadlo, zábavnú show aj tancujúce psy. Vyvrcholením dňa bude koncert Majka Spirita.

Dni humoru na Spiši

8. a 9. júna 2018, Radničné námestie

Ďalší ročník tohto podujatia odštartuje v druhý júnový piatok. V kaviarni eLAra je pripravené veselé čítanie s autormi Dávidom a Ivanom Popovičom, Michalom Buzom a Jozefom Banášom. V piatok sa môžete tešiť na nahrávku úsmevníka Slovenského rozhlasu, vernisáž kresleného humoru vynikajúceho Miroslava Bartáka v rámci 23. ročníka Spišského salóna a divadelné menu Spišského divadla (predstavenia sa uskutočnia v DK Mier). Tešiť sa tiež môžete aj na Divadlo Kontra a Divadlo na opätkoch. V parku si prídu na svoje celé rodiny s deťmi, čaká ich bábkové divadlo, klauniáda a koncert piesní Karola Duchoňa v podaní skupiny muzikantov, ktorí si hovoria Duchoňovci. Všetkým iste zachutí aj dospelejšia ponuka Villa Nova Wine festu. Maratón zábavy zakončí v sobotu koncert Mariána Čekovského.

Spiš Rock Fest

**16. júna 2018 o 17:00, Radničné námestie **

V Spišskej si opäť prídu na svoje milovníci rockovej hudby. Žán Valžán & Friends, Opel & Exit rules, Vifoners, Kapura či Mr. Teddy & Side Kicks sú interpreti, ktorí to roztočia počas Spiš Rock Fest-u na pódiu pred Redutou v polovičke júna.

Športové hviezdy deťom

17. júna 2018 o 12:00, Futbalový štadión (Kožuchova 10)

Slovenské hemofilické združenie pripravuje benefičný futbalový zápas s charitatívnym charakterom pod záštitou bratov Hudáčkovcov. Nebude chýbať ani autogramiáda, dražba upomienkových predmetov, tombola či rôzne atrakcie.

Besame Mucho

20. júna 2018 o 16:30 a 19:30, Dom kultúry Mier

Radošinské naivné divadlo zavíta v júni aj do Spišskej Novej Vsi. Stanislav Štepka v hre s exotickým názvom pôsobivo a vtipne rozohráva pestré osudy a príbehy z najsúčasnejšej súčasnosti. Táto inscenácia sľubuje divákom nevšedný divadelný zážitok. Réžia Ondrej Spišák.

Zo zrnka prachu

22. júna 2018 o 17:00, Dom kultúry Mier

Tanečná skupina Denzz Industry si pre vás opäť pripravila svoju záverečnú show, plnú emotívnych príbehov, autentických kostýmov, dynamickej hudby a našľapaných choreografií, ktoré vás doslova vytrhnú zo stoličiek!

Hug Day

27. júna 2018, Radničné námestie

V našom meste sa bude v júni aj objímať. 7. ročník podujatia Hug day sa uskutoční v posledný júnový týždeň. Hug Day je najväčšie podujatie svojho druhu, do ktorého sa zapájajú stovky dobrovoľníkov. Tí sa vydajú do ulíc, aby svojím objatím potešili ľudí vôkol seba.

Lekárom proti svojej vôli

29. a 30. júna 2018 o 19:00, Spišské divadlo

Výbornú francúzsku komédiu sršiacu vtipom, sarkazmom a skvelými dialógmi uvedie Spišské divadlo v premiére na konci mesiaca. Autor v tejto hre zosmiešňuje zlé ľudské vlastnosti, ako sú: pokrytectvo, chamtivosť, opitosť a nadradenosť. Hlavný hrdina Sganarelle, pod hrozbou ďalšej bitky, musí predstierať, že je lekárom, ktorý dokáže vyliečiť každú chorobu. Má vyliečiť dcéru pána Géronteho, ktorá zrazu onemela, ale to len z toho dôvodu, že ju otec chce vydať proti jej vôli. Potom, čo sa mu chce Géronte štedro odmeniť, sa mu toto povolanie zapáči a chce zostať lekárom už navždy…

Foto:ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM