Basketbal

Nová posila: Basketbalistom Spišskej bude pomáhať slovenský reprezentant Lošonský

BK 04 AC LB Spišská Nová Ves získal do svojich radov slovenského basketbalového reprezentanta. Svoju profesionálnu kariéru odštartoval práve na Spiši.

Ilustračný obrázok k článku Nová posila: Basketbalistom Spišskej bude pomáhať slovenský reprezentant Lošonský
Zdroj: TASR

Slovenský basketbalový reprezentant Pavol Lošonský bude od novej sezóny pôsobiť v BK 04 AC LB Spišská Nová Ves. Tridsaťročný univerzál podpísal s vedením klubu otvorený kontrakt.

„Zmluvu som podpísal do konca kalendárneho roka. V prípade ponuky zo zahraničia môžem odísť kedykoľvek bez nároku na odstupné. Ak by o mňa počas tohto obdobia prejavil záujem slovenský tím, v zmluve mám tzv. buy-out klauzulu, ktorá je však zanedbateľná. Zatiaľ chcem byť v tréningovom procese a pomôcť Spišiakom ako sa len bude dať," povedal podľa portálu basketliga.sk Lošonský, ktorý sa tak vracia do klubu, v ktorom v sezóne 2011/2012 odštartoval svoju profesionálnu kariéru.

Spokojnosť s novou posilou vyjadril aj tréner George Bitzanis. „Lošonský má za sebou výborné sezóny v rôznych ligách, ako aj v národnom tíme. Prinesie do tímu kvalitu a tak prepotrebné skúsenosti. Môže hrať na pozícii 4 a 5, čo je pre nás veľkým prínosom. Trénuje s tímom už 15 dní a dokázal absorbovať a pochopiť našu filozofiu. Chcem poďakovať manažmentu za energiu, ktorú vynaložili, aby podpísali hráča takýchto kvalít."

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM