JAB Rôzne

Novoveskí škôlkari ukázali veľké srdcia: Spríjemnili Vianoce ďalším deťom

Najmenší obdarovali svojich rovesníkov. Pekná akcia v podaní novoveských škôlkarov z Gorazdovej ulice.

Ilustračný obrázok k článku Novoveskí škôlkari ukázali veľké srdcia: Spríjemnili Vianoce ďalším deťom
6
Galéria
Zdroj: Petra Hybenová

Do vianočných sviatkov zostáva už len pár dní a na Štedrý večer sa tešia najmä tí najmenší, ktorí sú určite zvedaví, čo si nájdu pod stromčekom. To, že najkrajšie sviatky v roku nie sú len o prijímaní darčekov, bolo hlavnou myšlienkou milého podujatia, ktoré pripravili pani učiteľky spolu s deťmi v Materskej škole Gorazdovej v Spišskej Novej Vsi.

Zbierka pre deti

„Je krásne vnímať sviatky a tradície, no v dnešnej dobe sú deti čoraz náročnejšie, preto sme sa rozhodli zorganizovať akciu s názvom Deti deťom, ktorou nám šlo iba o to, aby deti začali vnímať, že Vianoce sú aj o dávaní,“ povedala pre náš portál učiteľka materskej školy Petra Hybenová s tým, že aj keď myslieť na druhých a pomáhať im, by sme mali po celý rok, deti z ich škôlky sa pokúsili tentokrát skrášliť Vianoce iným deťom.

Pre deti z neziskovej organizácie Alžbetka prebiehala podľa slov učiteľky v škôlke dva týždne zbierka, pri ktorej sa vyzbieralo veľké množstvo hračiek, kníh či sladkostí, ktoré doplnili ešte aj o vlastnoručne urobené medovníčky, ktoré napiekli v škôlke.

Spoločné chvíle

„Deti zo sociálne slabších rodín, ktoré navštevujú Alžbetku, nás prijali krásne. Neformálne a s malými vyrobenými darčekmi. Naše deti im odovzdali vyzbierané darčeky a spoločne sme si zatancovali a zaspievali,“ priblížila Hybenová Dve triedy z MŠ Gorazdova sa pokúsili spraviť Vianoce iným deťom.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Obrazom: Milé podujatie od detí deťom...
6
Galéria
Zdroj: Petra Hybenová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM