JAB Rôzne

Novovešťan cez túru narazil na zážitok: Maxidubák, aký ešte nikdy nevidel! FOTO

Peter zo Spišskej sa vybral s kamarátmi na túru. Počas nej ho čakal veľký hubársky zážitok v podobe doslova maxidubáka. Veď si to pozrite.

Ilustračný obrázok k článku Novovešťan cez túru narazil na zážitok: Maxidubák, aký ešte nikdy nevidel! FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Najprv teplo, potom výdatný dážď. Ideálne podmienky pre huby. To, čo sa v našich lesoch ale deje teraz, prekonáva očakávania aj skalných hubárov.

Pozoruhodný kúsok

O tom, že tieto dobroty z prírody rastú už pomaly naozaj všade, sa presvedčil aj Peter zo Spišskej Novej Vsi. Ten sa s partiou kamarátov vybral na turistiku. Keďže išlo o túru zo Šumiaca na Kráľovu hoľu niekoľko desiatok húb sa im podarilo nájsť len tak popri chodníku.

Čítajte tiež: Dôležité info pre vodičov: Pripravte sa na dopravné obmedzenia v centre mesta!

No jeden naozaj pozoruhodný kúsok zbadal na spiatočnej ceste. „Bol to dubák, riadne veľký. Najlepšie na tom bolo, že hoci bol úplne zdravý, ležal pri lesnej ceste. Ako sa tam dostal neviem,“ povedal Peter.

Čítajte tiež: Prvá legálna celoročná grafity stena otvorená: Zúčastnilo sa jej viac ako 30 writerov

Keďže je aj Peter hubár, ktorý najčastejšie na tieto pochúťky chodí do okolia Nálepkova, dubák ho zaujal. Ako hovorí, on ešte takto veľký dubák nikdy nenašiel. „Odfotili sme sa s ním a položili na miesto, kde sme ho našli. Mne by sa taký hríb, čo ja nenájdem, ani nerátal. My sme mali dosť svojich, aj keď menších. Nechali sme ho tam, nech sa pofotia s ním aj iní turisti,“ doplnil Peter s tým, že aký osud mal ďalej tento výnimočný kúsok netuší.

Dajte nám vedieť

Tiež sa vám podaril veľký hubársky úlovok či zážitok a chcete, aby ho videli aj iní? Alebo poznáte neobvyklý recept z húb? Podeľte sa s ostatnými a pošlite nám tip na adresu buvalova@global24.sk

OBRAZOM: Petra zo Spišskej čakal krásny hubársky výjav. Toto je maxidubák!
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM