JAB Kultúra

Nový týždeň v Spišskej Novej Vsi? Ponúka viaceré zaujímavé podujatia

Ďalší januárový týždeň sa už začal a vy počas neho môžete zažiť aj rôzne zaujímavé podujatia v Spišskej Novej Vsi. Pozrite si náš výber.

Ilustračný obrázok k článku Nový týždeň v Spišskej Novej Vsi? Ponúka viaceré zaujímavé podujatia
Zdroj: Dnes24.sk

Filmový klub /Beautiful Boy

15. januára 2019 o 19:00, kino Mier

Neľahká cesta závislého chlapca s milujúcou rodinou podľa skutočných udalostí. Osemnásťročný Nic má na prvý pohľad všetko – skvelú rodinu, krásu, talent a práve ho prijali na univerzitu. Napriek tomu je v jeho živote trhlina, ktorú vypĺňa drogami. Emotívny film o sile závislosti a ešte väčšej sile lásky je nakrútený podľa skutočného príbehu.

HK SNV – HK ‘95 Považská Bystrica

16. januára o 17:30, Zimný štadión

V strede pracovného týždňa si prídu na svoje aj fanúšikovia hokeja. V ďalšom kole prvej hokejovej ligy si zmerajú sily naši hokejisti s tímom z Považskej Bystrice.

Hamlet

16. januára 2019 o 19:00, Divadlo Kontra

Detektívka. Thriller. Romantika. Rodinná psychodráma. Príbeh o dozrievaní. Hra hier. Predstavenie ocenené na mnohých zahraničných festivaloch si budete môcť vychutnať v divadle Kontra v stredu večer.

Amatéri / SCANDI

16. januára 2019 o 19:00, kino Mier

To najlepšie zo severskej kinomatografie si budete môcť pozrieť aj v kine Mier na sídlisku Mier. Prvý film v rámci festivalu je o malej švédskej komunite, ktorá nutne potrebuje nový začiatok. Nádej vysvitne, keď nemecký lacný supermarket Superbilly začne uvažovať o tom, že by u nich otvoril novú pobočku. Vzniklo by 500 nových pracovných miest, ktoré by všetko zmenili! Miestny úradník Musse má tu česť nakrútiť o mestečku Lafors reklamu. Ale Aida a Dana vezmú iniciatívu do svojich rúk a za pomoci mobilu selfies nakrúcajú všetkých tých, ktorí v reklame nemali byť. Boj o to, kto má právo reprezentovať Lafors začína!

Štetec verzus objektív / vernisáž

17. januára 2019 o 16:30, Spišské osvetové stredisko

Vernisáž poplenérovej výstavy výtvarných diel a fotografií neprofesionálnych autorov sa bude konať v Spišskom osvetovom stredisku vo štvrtok popoludní.. Kolekcia predstavuje tvorbu 14 výtvarníkov a 14 fotografov, ktorí sa zúčastnili 3 dňového plenéra pod vedením odborných lektorov. Výstava potrvá do 15. februára.

Ach … tie Vianoce! / SCANDI

17. januára 2019 o 19:00, kino Mier

Trpká komédia dánskej hereckej hviezdy Papriky Steen o tom, že rodina je najväčšie požehnanie… aj prekliatie. Svoje o tom vie Katrine, ktorá sa vždy desí vianočných sviatkov. Znamenajú pre ňu nielen varenie pre trinástich členov rodiny, ale aj vyčerpávajúcu diplomaciu medzi jednotlivými aktérmi. Tohtoročné Vianoce sú však mimoriadne stresujúce, pretože k sviatočnému stolu má zasadnúť aj Katrinina sestra Patricia, ktorá práve vyšla z protialkoholickej liečebne.

HK SNV – HK Martin

18. januára 2019 o 17:30, zimný štadión

Domáci hokejový zápas si budeme môcť pozrieť aj na konci pracovného týždňa na zimnom štadióne v Spišskej Novej Vsi. Tentokrát sa v dueli postavíme proti hokejistom z Martina.

Ples Spišiakov

18. januára 2019 o 19:00, koncertná sála Reduty

V poradí už 23. ročník Plesu Spišiakov sa bude konať v tretí januárový piatok. Moderátorského slova sa tento rok ujmú Vladimír Kobielsky a Filip Tůma. Večer bude hudobne patriť Happybandu orchestra a ľudovej hudbe Jánošík. Do tanca zahrajú aj Kollárovci a nebude chýbať ani hosť večera, ktorým bude Celeste Buckingham. Súčasťou plesu je každoročne aj charita či bohatá tombola.

Až tri v taňcu na vidermaňcu

18. januára 2019 o 19:00, Spišské divadlo

Ľúbostný trojuholník zo Sepešoviec poprepletaný humornými dialógmi v spišskom nárečí vám zlepší náladu a naštartuje víkend v piatok večer. Autor zasadil svoj komediálny príbeh do spišskej dediny tridsiatych rokov dvadsiateho storočia, v ktorom chce búrať mýtus o „čistej dedine“ a „skazenom meste“ na komplikovaných ľúbostných i spoločenských vzťahoch niekoľkých generácií dedinskej spoločnosti.

Čínsky maharadža

18. a 19. januára 2019 o 19:00, Divadlo Kontra

Na piatok aj v sobotu večer pripravili herci divadla Kontra pre divákov nezvyčajný horolezecký thriller. Pozrieť si môžete magický a filozofický príbeh o prekonaní samého seba. Nebudú chýbať silné emócie a skvelý humor.

Ralph búra internet

19. a 20. januára 2019 o 17:00, kino Mier

Známy videoherný záporák Ralph a jeho malá poruchová kamarátka Vanilopka musí podniknúť riskantnú cestu po svetovej počítačovej sieti a nájsť náhradné časti do Vanilopkinej videohry s názvom Candycrush. Cestou sa Ralph s Vanilopkou stretávajú s webovými občanmi čiže Webčany, medzi ktoré patrí napríklad internetový podnikateľ zvaný Yesss, ktorý je hlavným algoritmom a dušou trendovej stránky „BuzzzTube“

Tri prasiatka a vlk

20. januára 2019 o 16:00, Spišské divadlo

Nedeľné popoludnie bude už tradične patriť tým najmenším. V Spišskom divadle si môžete pozrieť klasickú krochkajúcu rozprávku o troch ružových pupkáčoch – Ňafovi, Nifkovi a Ňufke, ktorí na vlastnej prasiatkovskej koži pocítia, že postaviť si domček je oveľa dôležitejšie, ako napchávať sa žaluďmi a leňošiť. Ľudová rozprávka trochu inak je plná napätia, dobrodružstiev a pesničiek.

Verejné korčuľovanie

20. januára 2019 o 17:30, zimný štadión

Počas víkendu môžete zrelaxovať aj aktívne a stráviť dve hodinky na zimnom štadióne v Spišskej Novej Vsi pri korčuľovaní. Zimný štadión bude pre priaznivcov tohto zimného športu otvorený v nedeľu podvečer.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

V predvianočnom období sa konalo v Redute jubilejné podujatie s názvom Čaro Vianoc. Zábery z neho si môžete pripomenúť v priloženej galérii.

Veľká FOTOGALÉRIA: V Spišskej sa konal jubilejný ročník predvianočného podujatia
40
Galéria

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM