JAB Rôzne

Obyvatelia mestskej časti Telep vyšli do ulíc: Vymaľovali zastávky a zábradlia

Dobrovoľnícka akcia, v rámci ktorej obyvatelia mestskej časti Telep vymaľovali staré autobusové zastávky. Nechýbal ani dobrý guľáš za odmenu.

Ilustračný obrázok k článku Obyvatelia mestskej časti Telep vyšli do ulíc: Vymaľovali zastávky a zábradlia
10
Galéria
Zdroj: MsV 9/Telep

„Dá sa to, len treba chcieť." To si povedali členovia mestského výboru č. 9 Telep / Modrý vrch a zorganizovali dobrovoľnícku akciu, v rámci ktorej vymaľovali staré autobusové zastávky.

Ako pre Spišskú 24 povedal predseda spomínaného mestského výboru Tomáš Cehlár, výbor sa snaží aktívne riešiť problémy ľudí, s ktorými sa obrátia na mestský výbor. Ten tieto problémy posúva na mestský úrad, aby veci riešil. No je aj iná cesta.

„Myslím si, že je správne, aby sme aj my, občania, priložili ruku k dielu, a preto som navrhol na výbore, aby sme zorganizovali brigádu a obnovili staré autobusové zastávky na Telepe, ktoré už majú najlepšie časy za sebou a špatia okoliu. Som rád, že sa môj návrh stretol s pozitívnou odozvou," povedal T. Cehlár.

Okrem zastávok stihli dobrovoľníci namaľovať aj priľahlé zábradlia pri schodisku. Do akcie sa zapojili celé rodinky a bol medzi nimi aj jeden z prvých obyvateľov Telepu. Atmosféra bola podľa slov predsedu výboru veľmi priateľská a pracovitá. Farby a náradie dodalo mesto Spišská Nová Ves a o jedlo sa postaral jeden z členov výboru, ktorý navaril veľmi chutný guláš.

„Nešlo mi len o nejakú brigádu. Dôležité bolo, aby sa ľudia stretli, porozprávali, naviazali nové priateľstvá a rozvíjali medziľudské ako aj susedské vzťahy. Niekedy bolo bežné, že si ľudia robili brigády a skrášľovali si sami svoje okolie. Dnes sa to nevidí často a aj týmto činom chceme inšpirovať ostatných, aby sa pridali a pomáhali nášmu mestu, " dodal Cehlár s tým, že v podobných aktivitách chcú pokračovať aj do budúcna.

Fotky s dobrovoľnej brigády nájdete aj v našej galérii.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

OBRAZOM: Dobrovoľníci na Telepe si skrášlili okolie
10
Galéria
Zdroj: MsV 9/Telep
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM