JAB Správy

Policajti sa obracajú k obyvateľom nášho mesta: Dôležité apely pred vianočnými trhmi

Teraz je dobré zbystriť pozornosť. Už onedlho vypuknú v našom meste vianočné trhy. Prečítajte si apely polície smerom k obyvateľom Spišskej Novej Vsi.

Ilustračný obrázok k článku Policajti sa obracajú k obyvateľom nášho mesta: Dôležité apely pred vianočnými trhmi
Zdroj: Dnes24.sk

Duch najkrajších sviatkov roka už aj v Spišskej Novej Vsi doslova klope na dvere. Toto obdobie však môže lákať aj dlhoprstých a to obzvlášť v čase predvianočných nákupov či vianočných trhov, ktoré v našom meste vypuknú už 9. decembra.

Príležitosť pre vreckárov

Polícia sa preto v tomto období obracia smerom k našim obyvateľom. Vyzýva ich, aby si počas predvianočného nakupovania, či návštev kultúrnych a iných podujatí dávali pozor na svoje osobné veci. Prinášame vám niekoľko tipov priamo od mestskej polície v Spišskej Novej Vsi, ako byť ostražitejší v tomto predvianočnom období.

Rôzne kultúrne akcie spojené s predvianočným obdobím sú príležitosťou pre vreckárov, ktorí využívajú koncentráciu väčšieho počtu osôb, ale hlavne ich nepozornosť. Preto je v tomto období namieste zvýšená opatrnosť pri úschove osobných vecí.

„Častokrát sme sami svedkami, že pri nákupoch či pozeraní tovaru nechávame bez úschovy a kontroly rôzne osobné veci a tým dávame príležitosť pre vreckárov, ktorí už vedia ako prísť bezprácne k zisku,“ povedal pre náš portál náčelník mestskej polície v Spišskej Novej Vsi Michal Komara.

Pozor na peňaženky

Ak sa chystáte na blížiace sa vianočné trhy, mali by ste si dať pozor podľa jeho slov predovšetkým na svoje peňaženky, mobilné telefóny či kabelky. „Mestská polícia preto odporúča všetkým, ktorí budú nakupovať na vianočnom trhu, aby si odkladali svoje peňaženky a osobné cenné veci do vreciek vo vnútri kabátov a nenechávali ich voľne dostupné dlhoprstým."

Pozor na zlodejov by si mali dať podľa slov náčelníka mestskej polície aj ženy. „Veľakrát sa stáva, že si ženy nechávajú kabelky pootvorené s pohodeným mobilom či peňaženkou navrchu,“ upozorňuje. Podľa neho treba mať kabelky s osobnými vecami na očiach, nie prevesené cez plece či na chrbte a mať ich poriadne uzatvorené.

Súčasne dodáva, že pozor by si mali ľudia dať taktiež v davoch a tlačeniciach. Pri takej príležitosti ako sú vianočné trhy sa môže stať, že návštevníci vypijú toho trošku viac a potom sú neopatrní. „Vreckári si často vyberajú aj osoby v podnapitom stave, ktorí taktiež nevenujú pozornosť kontrole svojich vecí a často sa stáva, že domov prídu nielen s „opicou“, ale i bez peňazí, prípadne mobilných telefónov. Stále platí, že príležitosť robí zlodeja,“ dodal Komara na záver.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM