JAB Správy

Pôrodnica z nášho okresu je podľa mamičiek tretia naj v krajine: 4 veci, ktoré si najviac cenia!

Mamičky rozhodovali o pôrodniciach. V okrese Spišská Nová Ves máme hneď dve. Ako sme vás už informovali, tá novoveská nedopadla v očiach rodičiek práve najlepšie. Oveľa lepšie skončila tá v Krompachoch.

Ilustračný obrázok k článku Pôrodnica z nášho okresu je podľa mamičiek tretia naj v krajine: 4 veci, ktoré si najviac cenia!
Zdroj: Dnes24.sk

Najnovší rebríček pôrodníc, zostavený na základe hodnotení rodičiek sme vám už predstavili. Pôrodnica v Spišskej Novej Vsi sa ocitla v poslednej pätnástke z celkového počtu 54 pôrodníc. Mamičky však veľmi dobre ohodnotili druhú nemocnicu v našom okrese.

Pôrodnica Nemocnice Krompachy sa v projekte Sprievodcu pôrodnicami, podľa hodnotenia mamičiek, umiestnila, ako prvá v Košickom kraji. V rámci Slovenska mamičky ohodnotili krompašskú nemocnicu, ako tretiu najlepšiu. Ako nám povedala hovorkyňa spoločnosti AGEL SK Marta Csergeová, kolektív gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia, ktorého súčasťou je aj novorodenecké oddelenie, si dôveru mamičiek veľmi váži.

„Nesmierne nás potešili výsledky hodnotenia kvality pôrodníc. Hodnotenie mamičiek je pre nás smerodajné,“ povedala primárka oddelenia Svetlana Lukáčová. V roku 2014 sa na gynekologicko-pôrodníckom oddelení podľa jej slov narodilo 634 detí. A čo najviac oceňujú pacientky pôrodnice v Krompachoch? „Z pozitív nášho oddelenia, ktoré vyslovujú nami odliečené pacientky, zaznieva najmä spokojnosť so starostlivosťou zo strany zdravotných sestier a pôrodných asistentiek, spokojnosť s úrovňou hygieny, stravy a vytvoreným „domáckym prostredím,“ uzavrela primárka.

Ako uviedol konateľ nemocnice Miroslav Kraus, aj napriek tomuto oceneniu, na ktorom má zásluhu celý kolektív gynekologicko-pôrodníckeho a novorodeneckého oddelenia, nemocnica má v pláne aj naďalej vylepšovať poskytované služby a podmienky na oddelení.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM