JAB Kultúra

Pozrite si ich vopred: TOTO sú top lákadlá aktuálneho týždňa v našom meste

Preštudujte si ich ešte vopred. Prinášame vám náš výber top lákavých podujatí, ktoré môžete cez aktuálny týždeň zažiť v našom meste.

Ilustračný obrázok k článku Pozrite si ich vopred: TOTO sú top lákadlá aktuálneho týždňa v našom meste
Zdroj: Dnes24.sk

Filmový klub / Dežo Ursiny 70

8. januára 2019 o 19:00, kino Mier

Tvorba Deža Ursinyho je súčasť nášho národného kultúrneho dedičstva. Je jedným zo zakladateľov slovenskej modernej rockovej hudby. 4. októbra 2017 sa uskutočnil koncert k 70. nedožitým narodeninám Deža Ursinyho, ktorý zorganizoval jeho syn Jakub Ursiny. Dramaturgia koncertu bola postavená tak, aby v troch blokoch predstavila široký a reprezentatívny prierez tvorbou tohto výnimočného umelca.

Hovory s TGM

9. januára 2019 o 19:00, kino Mier

Film o Masarykovi a Karlovi Čapkovi, dvoch mimoriadnych mužoch si môžete pozrieť v stredu v rámci dňa európskeho filmu. Príbeh o tom, že prvá republika, ktorú symbolizovali, mala hlboký obsah a zmysel, ale aj o tom, že emócie môžu byť niekedy silnejšie než myšlienka, a to aj u výnimočných ľudí.

Novoročný koncert Cantus Villa Nova

10. januára 2019 o 18:00, Koncertná sála Reduty

Cantus Villa Nova – miešaný spevácky zbor mesta Spišská Nová Ves pripravil pre milovníkov zborového spevu Novoročný koncert PF 2019. Spoluúčin­kujú: Andrea Nemcová – mezzosopran, Júlia Grejtáková – klavír, Timotej Zavacký – gitara

Ženy online: Tenerife

11. januára 2019 od 16:00, Galéria umelcov Spiša

Tvorbu dekoratívnej čipky technikou tenerife, ktorá má svoj pôvod v Južnej Amerike, kde sa ňou zaoberali domorodí Indiáni si budete môcť vyskúšať na konci pracovného týždňa. Dielňa predstaví postup techniky – jednotlivé kroky vypletania, obšívania a zväzovania nití.

Ples pilotov

11. januára 2019 o 18:00, Reštaurácia Letisko

Letecká škola pripravila pre všetkých nadšencov lietania a leteckého športu 3. ročník Plesu pilotov. O celovečernú zábavu sa postarajú skupina Nova z Liptova, ľudová hudba Popradčan a ľudový rozprávač Jožko Bryndza. Čaká vás príjemná atmosféra, dobré jedlo, hudba, tanec, bohatú tombolu a ďalšie aktivity.

Kamene vo vreckách

11. januára 2019 o 19:00, divadlo Kontra

Keď Hollywood obsadí írsky vidiek, konflikt kultúr je neodvratný a neodvratne zábavný. Jednu z najlepších komédií, ktorá rozosmiala a dojala milióny divákov na celom svete si môžete vychutnať v piatok večer v divadle Kontra. Dvaja herci odohrajú 13 postáv!

Škriepky na korze

11. január 2019 o 19:00, Spišské divadlo

Skvelá komédia okorenená talianskym temperamentom. V príbehu z prostredia rybárskeho mestečka Chioggia , ktorý zahrajú herci Spišského divadla v piatok večer nie je núdza o šťavnaté susedské zvady, mužskú i ženskú žiarlivosť, ale aj o hromadu lásky.

Verejné korčuľovanie

12. januára 2019 od 17:30, zimný štadión

Počas víkendu môžete zrelaxovať aj aktívne a stráviť dve hodinky na zimnom štadióne v Spišskej Novej Vsi pri korčuľovaní. Zimný štadión bude pre priaznivcov tohto zimného športu otvorený v sobotu podvečer.

Najlepšie svetové animované filmy

12. januára 2019 o 18:00, Čajovňa Alchýmka

Už po druhýkrát máte možnosť vidieť v Alchýmke to najlepšie a najčerstvejšie zo svetovej animovanej tvorby. Môžete sa pobaviť na krátkych filmoch a spoznať odvážne grafické experimenty na veľkom plátne. Každý mesiac iný výber filmov.

Life kouč

12. január 2019 o 19:00, Divadlo Kontra

Chceš objaviť svoj potenciál, naprogramovať sa na úspech a pritom sa dozvedieť, ako prinútiť partnera, aby umyl riad? V divadle Kontra vám to v sobotu večer predvedú.

Zuzanka a pán Odilo

13. január 2019 o 16:00, podkrovie Domu Matice slovenskej

Príbeh dievčatka, na ktoré rodičia nemajú čas a vďaka škriatkovi z mobilu sa dostáva do sveta plného fantázie si môžete spolu s ratolesťami pozrieť v nedeľu popoludní v podkroví Domu Matice slovenskej. Po predstavení čaká na deti animačný program.

Palculienka

13. januára 2019 o 16:00, Spišské divadlo

Aj v Spišskom divadle si v nedeľu popoludní prídu na svoje tí najmenší. Herci predstavia príbeh maličkej dievčinky, ktorá sa zrodila z kvetu. Palculienka – jemná a krehká bytosť, sa v novom a veľkom svete cíti stratená. Inscenácia v réžii Petra Palika je výtvarne okúzľujúca, plná pestrých rozprávkových obrazov, ktoré podkresľuje hudba a piesne Martina Geišberga.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Počas uplynulej soboty si cyklisti zmerali svoje schopnosti na snehu. Zábery z pretekov si môžete pozrieť v priloženej galérii.

OBRAZOM: V Spišskej Novej Vsi sa konali cyklistické preteky na snehu
24
Galéria

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM