JAB Rôzne

Silné momenty v Spišskej Novej Vsi: Spoločný spev učiteľov a žiakov v centre mesta

Učitelia bojujúci za lepšie podmienky v školstve vyrazili v Spišskej Novej Vsi pred budovu Radnice. Podporiť ich prišiel aj herec Spišského divadla Pavol Pivko, rodičia žiakov aj študenti. Okrem slov podpory nechýbal na záver stretnutia ani spoločný spev.

Ilustračný obrázok k článku Silné momenty v Spišskej Novej Vsi: Spoločný spev učiteľov a žiakov v centre mesta
Zdroj: Dnes24.sk

V piatok popoludní vyšli do ulíc nášho mesta štrajkujúci učitelia. Iniciatíva učiteľov zo Spišskej Novej Vsi, ale aj okolia, prišla na miesto prianí zazvoniť na lepšie časy. „Keďže je to zvon želaní, určite si budeme želať lepšie časy pre učiteľov, lepšie časy pre žiakov a celé Slovensko,“ povedala pre náš portál jedna zo štrajkujúcich učiteliek.

Pedagógov so zvončekmi či rapkáčmi v rukách prišli podporiť aj rodičia či samotní študenti. Podporu učiteľom svojim príhovorom vyjadril aj herec Spišského divadla Pavol Pivko či slovenský spisovateľ a jazykovedec Peter Karpinský, ktorý poslal list, keďže sa stretnutia nemohol zúčastniť.

„Vzdelanie je alfa-omega našej spoločnosti a som rád, že sa učitelia a nielen oni dokážu postaviť za svoje práva. Určite aj takáto akcia vie posunúť vzdelanie ďalej a inšpirovať iných,“ ozrejmil študent Dávid svoju účasť na tomto stretnutí.

Na záver stretnutia si niekoľko desiatok pedagógov a študentov spoločne zaspievalo študentskú hymnu Gaudeamus igitur rovno na námestí. Pozrite si foto aj video priamo z miesta.

Môže vás zaujímať:

Gaudeamus zaznel priamo na námestí v Spišskej
2
Galéria
Štrajkujúci učitelia v Spišskej zvonili na lepšie časy
11
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM