Hokej Šport

Spišiaci obrali Baranov o dvojgólové vedenie: Dráma pokračovala až do nájazdov, FOTO

Hokejisti HC´05 Banská Bystrica zdolali v nedeľnom súboji 33. kola Tipos extraligy na domácom ľade HK Spišská Nová Ves 3:2 po samostatných nájazdoch.

Ilustračný obrázok k článku Spišiaci obrali Baranov o dvojgólové vedenie: Dráma pokračovala až do nájazdov, FOTO
9
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Prvú šancu zápasu mali Spišiaci v 4. minúte, keď sa pri ľavej žŕdke nepresadil Džugan. Bola na dlhý čas jediná strela na bystrickú bránku, následne totiž začali dominovať domáci, ale koncovky Ďatelinku, Lampera, Vašaša a Šoltésa mali iba charakter previerky pre Melicherčíka. Ten čelil vážnejšej príležitosti až v 11. minúte, keď ho z prečíslenia ohrozil voľný Björkung. Hokejisti spod Urpína potom hrali tri presilovky v rade, stav sa pokúšal zmeniť najmä Šoltés, ale jeho strely nemali nebezpečné parametre.

V prostrednom dejstve sa neskončil úspechom ani únik Michauda a Lamper sa ešte nepresadil z medzikružia. Hostia pohrozili znovu Džuganom z metra pri ľavej žŕdke, Weninger bol pozorný. V polovici stretnutia hrala Spišská Nová Ves 56-sekundovú presilovku o dvoch hráčov a počas nej sa Nieminen nepresadil pred odkrytou bránkou súpera. Neskôr už pri rovnovážnom pomere síl na ľade Kuru voľný z kruhu namieril iba do žŕdky bránky HC ´05. Bezgólový stav napokon zmenili Bystričania v 36. minúte. Zrazený puk sa dostal pred Melchera, ktorý z pravého kruhu zakončil, a hoci mu strela nesadla, dokonale zmiatla Melicherčíka – 1:0. Do prestávky mohli Spišiaci vyrovnať, avšak Salituro netrafil odkrytú bránku a Giľák neuspel z dorážky.

Začiatok tretej dvadsaťminútovky vyšiel „baranom“ ideálne. Už po 37 sekundách zvýšil na 2:0 Berger, keď zakončil spoza bránky do brankára s úmyslom, že puk od neho skončí za čiarou, čo sa aj udialo. Tretí gól mohol pridať Bubela po parádnej akcii Lampera, ale aj Melcher z kruhu. Melicherčík podržal svoj tím. Jeho spoluhráči napokon v 56. min. využili presilovku, odrazený puk nekompromisne zamietol za Weningera Nieminen. Záver bol dramatický, Spišiaci odvolali brankára, hrali v šestici a vyrovnali zásluhou Ouelleta-Beaudryho, ktorý sa presadil delovkou spoza kruhu.

Duel tak dospel do predĺženia, v ktorom mal najprv veľkú šancu Michaud a na opačnej strane ešte väčšie Ouellet-Beaudry, Giľák a v prečíslení Salituro. Únik potom nevyužil bystrický obranca Cardwell a Nieminena o pár sekúnd neskôr vychytal bravúrne Weninger. Rozuzlenie priniesli až samostatné nájazdy, v ktorých sa presadili až traja hráči Banskej Bystrice, rozhodujúci zásah zaznamenal Bubela.

Podrobné štatistiky a hlasy po zápase nájdete na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: 33. kolo extraligy HC´05 Banská Bystrica - HK Spišská Nová Ves
9
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM