JAB Hokej

Spišská žije hokejom: Na štadión zamierili tisícky ľudí, videli aj samostatné nájazdy

Druhý finálový zápas na domácej pôde majú už naši hokejisti za sebou. Aj keď to vyzeralo do druhej tretiny pre nás veľmi nádejne, napokon o všetkom rozhodli až nájazdy. Nepomohli ani povzbudzovanie viac ako 3 600 fanúšikov.

Ilustračný obrázok k článku Spišská žije hokejom: Na štadión zamierili tisícky ľudí, videli aj samostatné nájazdy
Zdroj: Dnes24.sk

Semifinále a finále v prvej hokejovej lige trhá rekordy v návštevnosti hokejových fanúšikov. Inak to nebolo ani v piatok, kedy sme si doma už po druhýkrát zmerali sily s Detvou. Piatkový zápas prilákal na zimný štadión 3624 divákov.

Aj keď prvé dve tretiny viedli Spišiaci, nakoniec sa nám víťazstvo obhájiť nepodarilo. Po hlavnom hracom čase a stave 2:2 nasledovalo desaťminútové predĺženie, v ktorom síce naši gól dali, ale rozhodcovia ho neuznali. Po predĺžení nasledovali samostatné nájazdy, pri ktorých mali navrch Detvanci a tak zvíťazili 2:3.

„Ja si myslím, že rozhodol prvý gól Detvy, ktorý sme dostali v poslednej minúte druhej tretiny. Keby sme išli do tretej tretiny za stavu 2:0, tak by sme to uhrali,“ vyjadril sa po zápase tréner Spišskej Novej Vsi Peter Křemeň.

Podľa jeho slov bola tretia tretina vyrovnaná tak, aby zápas spĺňal všetky kritéria finále 1. Hokejovej ligy. „Škoda, že sme na tie nájazdy prehrali, lebo nemôžem chlapcom uprieť snahu, ale taký je šport,“ uzavrel tréner. Tretí zápas nás čaká už dnes v Detve.

Góly a asistencie: 8. Findura (Vaic, Smotrila), 38. Koky (Horváth, Rojkovič) – 40. Themár (P. Fekiač),

HK Spišská Nová Ves – HC 07 Detva 2:3 pp a sn (1:0, 1:1, 0:1 – 0:0, 0:1)

Stav série: 1:1

Možno vás bude zaujímať:

Takto vyzeralo povzbudzovanie od fanúšikov hokeja
1
Galéria
Druhý finálová zápas s Detvou
22
Galéria
Foto: Jana Buvalová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM