Rôzne

Spišskú ovládne ružová farba: Chystá sa ďalší pochod za zdravé ženy

V Spišskej sa opäť po roku bude pochodovať za dobrú vec a námestie ovládne ružová farba. 5. ročník Ružového pochodu sa bude konať počas Dní mesta.

Ilustračný obrázok k článku Spišskú ovládne ružová farba: Chystá sa ďalší pochod za zdravé ženy
Zdroj: Dnes24.sk

Tento piatok naše mesto opäť zaplaví ružová farba. Uskutoční sa charitatívna akcia s názvom Ružový pochod za zdravé ženy 2019, ktorého cieľom je zvýšenie povedomia o ochorení rakoviny prsníka.

Podujatie organizuje občianské združenie Venus, pod záštitou mesta Spišská Nová Ves. „Vďaka podpore nášho mesta je podujatie súčasťou Dní mesta Spišská Nová Ves, za čo ďakujeme. Pomôže nám to zabezpečiť čo najvyššiu účasť a zvýšiť povedomie o tomto ochorení,“ povedala spoluorganizátorka pochodu Petra de Campos s tým, že finančné prostriedky získané od sponzorov a partnerov podujatia venujú tento rok občianskemu združeniu Amazonky, ktoré združuje ženy s rakovinou prsníka na Slovensku.

„My budeme podporovať ženy v našom regióne, ktoré sú v rámci OZ Amazonky vedené Janou Laurenčíkovou a Janou Zambovou," doplnila.

„Prídu nás podporiť volejbalistky mesta Spišská Nová Ves, basketbalisti, OZ Mladí ľudia a život, zbor skautov o.b. Jána Vojtaššáka a OZ Amazonky východ ale aj z Bratislavy, ktorí predstavia širokej verejnosti možnosti, ktoré majú onkologické pacientky,“ ozrejmila.

Ružový pochod za zdravé ženy sa uskutoční už tento piatok od 15.00 hod na námestí pred Redutou v Spišskej Novej Vsi.

Ako doplnila, aj do budúcnosti majú v pláne pokračovať s podporou konkrétnych žien, onkologických pacientiek a šíriť správy ohľadom prevencie, ako aj pokračovať vo vzdelávaní a prednáškach.

V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť archívne zábery práve z tohto podujatia.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Obrazom: Počas Dní mesta sa v Spišskej konal aj 3. ročník Ružového pochodu
24
Galéria

Foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM