Miroslav Pomajdík Správy

Spišskú zachváti čulý stavebný ruch: Mesto chce spustiť ďalšiu etapu rekonštrukcie námestia!

V Spišskej Novej Vsi by mala onedlho vládnuť opäť čulá stavebná činnosť. Mesto sa chce totiž tento rok pustiť do VII. etapy regenerácie námestia. Hlavné práce a rekonštrukcia sa bude týkať plôch v časti Zimnej ulice od Radnice po Redutu. Celkovo prebehne rekonštrukcia na ploche približne 7 600 m2.

Ilustračný obrázok k článku Spišskú zachváti čulý stavebný ruch: Mesto chce spustiť ďalšiu etapu rekonštrukcie námestia!
Zdroj: TASR

Ako informovala Edita Sýkorová z Mestského úradu v Spišskej Novej Vsi, zrekonštruovaná bude miestna komunikácia, chodník, parkovacie plochy. Vymení sa aj vodovodné potrubie a prípojky, dažďová kanalizácia vrátane prípojok a pribudnú aj nové odpadkové koše a stojany na bicykle.

O úprave parku a zelene sa zatiaľ neuvažuje. Počet parkovacích miest a spôsob parkovania by mal ostať podobný, ako je tomu teraz. Predpokladaný rozpočtový náklad je viac ako 1 milión eur. „O zdrojoch financovania rozhodne mestské zastupiteľstvo. Termínovo by sme sa so stavbou chceli vysporiadať ešte v tomto roku,“ na záver uviedla prednostka mestského úradu Jela Bednárová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM