JAB Rôzne

To vás bude zaujímať: Aj takíto zaľúbenci si v Spišskej povedali svoje áno!

Hovorí sa, že láska nepozná hranice. A o tom, že je to naozaj tak, svedčia aj informácie, ktoré vám práve teraz na portáli Spišská 24 prinášame.

Ilustračný obrázok k článku To vás bude zaujímať: Aj takíto zaľúbenci si v Spišskej povedali svoje áno!
Zdroj: TASR

Ako sme vás už informovali, v Matričnom obvode Spišská Nová Ves sa počas uplynulého roku uskutočnilo spolu 295 sobášov. Z toho bolo 158 cirkevných a 137 civilných. V tomto článku nájdete tiež ďalšie zaujímavé informácie a to aj o rozvodoch.

Teraz sa však budeme venovať výlučne svadbám, ktoré predstavujú pre zaľúbené páry jeden z najvýznamnejších dňov v ich spoločnom živote.

Vedzte, že vlani sa tu nebrali výlučne len Slováci. V našom matričnom obvode bolo v roku 2018 dvadsať sobášov s cudzincami, čo potvrdil pre náš spravodajský portál Pavol Biroš z Matriky a evidencie obyvateľov MsÚ v Spišskej Novej Vsi.

„V rámci sobášov s cudzincami sme sobášili páry, z ktorých aspoň jeden bol cudzinec, teda napríklad v našich prípadoch to boli z Talianska, Česka, Ukrajiny, Poľska, USA, Chorvátska, Ruska, Rakúska, Kazachstanu, Brazílie aj z Číny,“ prezradil pre spravodajský portál Spišská 24 Biroš.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

V Spišskej prebiehajú sobáše aj na netradičných miestach. Jeden z nich si môžete pozrieť v našej archívnej priloženej galérii.

Svadobná kuriozita v Spišskej: Sobáš prebehol na kurtoch FOTO
9
Galéria

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM