JAB Rôzne

Tradičná akcia ukončila fašiangové obdobie: V Spišskej sa konal karneval na ľade, FOTO

Pravidelné podujatie pre deti pripravilo centrum voľného času v Spišskej Novej Vsi. Svoju šikovnosť a kreativitu predviedlo na ľade viac ako 50 masiek.

Ilustračný obrázok k článku Tradičná akcia ukončila fašiangové obdobie: V Spišskej sa konal karneval na ľade, FOTO
17
Galéria
Zdroj: CVČ Adam - SNV

Zimný štadión v Spišskej Novej Vsi sa stal dejiskom pravidelného podujatia určeného pre všetky deti, ale aj ich rodičov. Karneval na ľade odštartoval v utorok popoludní. Nechýbali rôzne masky, súťaže a dobrá nálada. Fašiangové obdobie tak ukončili v Spišskej tí najmenší.

Ako povedala pre náš spravodajský portál pedagogická pracovníčka centra voľného času Klaudia Bigošová, karnevalu sa zúčastnilo viac ako 50 masiek, ktoré boli rozdelené podľa veku do jednotlivých kategórii. Tradičné podujatie otvoril primátor nášho mesta Pavol Bečarik.

„Masky boli veľmi pekné, deťom ani ich rodičom nechýba tvorivosť či fantázia. Ak by som to mala porovnať s minulým rokom, tento rok bolo viac výtvarne zhotovených masiek a všetky boli nové,“ povedala K. Bigošová s tým, že je skvelé aj zo strany pedagógov, že vedú deti k tvorivosti a zúčastňujú sa na súťažiach vo voľnom čase mimo vyučovania.

Ako doplnila, keďže masky boli zaujímavé a každý si s tým dal námahu, v každej kategórii bolo na prvom mieste desať detí a ostatní boli na druhom mieste. „Nikto neodišiel bez odmeny, lebo na tomto karnevale nešlo len o umiestnenie, ale o povzbudenie aj do ďalších ročníkov, aby deti tvorili, mali viac nápadov a aby sa každý tešil z tvorivosti a športu na korčuliach.“

Pre deti boli pripravené aj rôzne súťaže – slalom, hokej, triafanie na bránky či podliezanie obručí. Po vyhodnotení masiek si mohli ešte vychutnať voľné korčuľovanie.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

OBRAZOM: Obdobie fašiangov ukončili najmenší v našom meste karnevalom na ľade
17
Galéria
Zdroj: CVČ Adam - SNV
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM