JAB Rôzne

Tradičné a predsa výnimočné: Také bolo záverečné predstavenie tanečnej skupiny Denzz Industry

Vystúpenie, na ktoré sa priaznivci tanca a tanečnej skupiny zo Spišskej Novej Vsi každý rok tešia. Tento rok spojila sily s kolegami z Black ladies a stálo to za to.

Zdroj: Dnes24.sk

Tanečná skupina Denzz Industry sa nedávno zúčastnila Svetového finále, kde sa jej parádne darilo. Svoju tanečnú sezónu každý rok uzavrie záverečným predstavením, kedy sa na pódiu svojim blízkym, známym aj širokej verejnosti predstavia všetky zložky tanečnej skupiny. Tento rok sa konal už 12. ročník a predstavenie dostalo názov Black Dirty Denzzing.

„Vždy sme pripravovali záverečné predstavenia sami a pozývali sme hostí. Tento rok bol iný v tom, že sme sa rozhodli spojiť sily s kolegami z Black ladies a pripravili sme tak prvý ročník spoločného záverečného predstavenia, ktoré bolo moderným spracovaním kombinácie oboch filmov Dirty dancing z roku 1987 a 2017. Titulka záverečného predstavenia je spojením troch názvov: Black Ladies, Denzz Industry a Dirty dancing, čím vzniklo- Black Dirty Denzzing,“ ozrejmila pre Spišskú 24 vedúca tanečnej skupiny Katarína Halasová.

Náročná príprava

Ako pokračovala, na prípravu záverečného predstavenia majú každý rok približne mesiac, keďže tanečná sezóna sa končí v máji a počas nej sú neustále na súťažiach, battle-och, workshopoch a venujú sa iba súťažným choreografiám. „Koniec mája a začiatok júna je jediný čas, ktorý môžeme plne venovať záverečnému predstaveniu. Začína to výberom témy, písaním scenára, fotením na plagát a propagáciou udalosti. Dva až tri júnové týždne venujeme tvorbe hudobných podkladov, nahrávaniu textov, nácviku choreografií, natáčaniu videí, prípadne nácviku scénok,“ priblížila s tým, že nie je vôbec jednoduché pripraviť 90 minútový program za tri týždne,

Každý rok sa podľa slov K. Halasovej snažia zvoliť tému, ktorá je jemne náučná alebo motivačná pre mládež. Výber témy a zostavovanie choreografií je, ako hovorí, veľmi dôležitý a ťažký proces. „Snažíme sa vždy ulahodiť všetkým. V prvom rade nám, aby sme sa dosýtosti vytancovali a boli spokojní so svojim výkonom, rodičom a starším generáciám, aby sa zabavili a prišli si na svoje a takisto máme veľkú zodpovednosť voči kolegom tanečníkom, ktorí sa prídu pozrieť. Tento rok to bola čistá showka, chceli sme ľudí poriadne zabaviť a možno aj roztancovať. Ja si myslím, že sa nám to veľmi podarilo a ohlasy sú skvelé. Takže máme za sebou ďalší úspešný rok a teraz hor sa oddychovať. Ďakujeme všetkým, ktorí to s nami prežívajú a podporujú nás na každom kroku,“ povedala vedúca tanečnej skupiny.

Stovka tanečníkov

Na pódiu v Kultúrnom dome Mier sa predstavila približne stovka tanečníkov, ktorí nielen zatancovali, ale aj zahrali rôzne scénky už zo spomínaného filmu Hriešny tanec. Nechýbali ani známe pesničky z filmu. Svoj priestor dostali aj najmenší členovia Denzz Industry, ale v plnej paráde to rozbalili aj maminy. Hlavná zložka sa predstavila s choreografiou, s ktorou sa predstavila aj na svetovej súťaži v Chorvátsku. Celé predstavenie sa nieslo v príjemnej tanečnej atmosfére a bolo ukončené búrlivým potleskom všetkých prítomných v hľadisku aj na javisku.

Zábery z tohto podujatia nájdete aj v našich galériách.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

OBRAZOM: Tanečná skupina Denzz Industry ukončila sezónu záverečným predstavením
30
Galéria
Zdroj: Robin Polák
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM