Oliver Buza Basketbal

V Spišskej Novej Vsi budeme chodiť aj na ženskú basketbalovú extraligu

Extraligový Spiš sa rozrastá. Pod deravými košmi sa v budúcej sezóne predstavia aj Spišiačky. Do extraligy sa hlási nový člen - ŠKBD Rücon Spišská Nová Ves.

Hoci sa Novovešťanky v minulej sezóne prebojovali do play – off 1.ligy, do našej najvyššej súťaže nepostúpili. V elitnej spoločnosti však nastala kuriózna situácia, najvyššiu slovenskú súťaž by totiž v nasledujúcom ročníku hralo len 7 tímov a tak riadiaci orgán ženskej extraligy rozhodol, že akceptuje ponuku nášho tímu.

Prezidentom Trnka, trénerom Demečko[size=15][/si­ze]

„Zo strany riadiaceho orgánu bola výzva o možnosti pôsobiť v extralige. Po spoločných rokovaniach sme sa rozhodli prihlásiť do extraligy družstvo žien zo Spišskej Novej Vsi. Klub bude pôsobiť pod názvom ŠKBD Rücon Spišská Nová Ves,“ predstavil nový klub jeho prezident Štefan Trnka.

Novým trénerom Spišiačok sa stal niekdajší vynikajúci hráč Sp.Novej Vsi, známy srdciar** David Demečko**. „Určite nebudeme v prvých ročníkoch konkurovať Košiciam, či Ružomberku. Chceme však hrať atraktívny basketbal a pritiahnuť do haly čo najviac divákov. Niektoré baby máme v hľadáčiku, uvidíme, čo z toho nakoniec bude. Prípravu chceme odštartovať 1.augusta a verím, že náš tím bude v extralige prínosom.“

Nové extraligové dieťa privítal s otvorenou náručou i primátor** J.Volný**. „Prvou podporou zo strany mesta bude, že poskytneme dievčatám športovú halu. Termíny nesmú kolidovať, šéf STEZ -u už dostal za úlohu urobiť plán. Verím, že sa klubu bude dariť a prajem mu veľa športových úspechov.“

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM