Rôzne

V Spišskej Novej Vsi pribudla nová atrakcia: Vojenský BUNKER! Čo sa v ňom dá vidieť?

Vstup je bezplatný a možný pomocou čipu alebo mobilnej aplikácie.

Ilustračný obrázok k článku V Spišskej Novej Vsi pribudla nová atrakcia: Vojenský BUNKER! Čo sa v ňom dá vidieť?
Zdroj: Spisskanovaves.eu

V prímestskej rekreačnej lokalite Šulerloch v Spišskej Novej Vsi bola nedávno sprístupnená nová atrakcia. Tou je zrekonštruovaný vojenský bunker typu ÚŽ-6, ako informovalo mesto na svojej internetovej stránke.

Projekt získal finančnú podporu 30 000 eur od Košického samosprávneho kraja cez program Terra Incognita na podporu turizmu.

„V bunkri môžu návštevníci uvidieť autentické vojenské predmety z obdobia 60. až 80. rokov 20. storočia, ako aj staré zdravotnícke vybavenie. Informačná tabuľa pred bunkrom sa venuje typu bunkra ÚŽ-6, mini expozícia vnútri je venovaná železničnému vojsku a vojenského útvaru VÚ 3521 v Spišskej Novej Vsi,“ priblížilo mesto.

Bunker je vhodný na návštevu nielen pre jednotlivcov, ale aj pre školské skupiny. Školy tak môžu obohatiť vzdelávanie zážitkovou formou a prepojiť pohyb v prírode s dejepisom a občianskou náukou.

Vstup do bunkra je bezplatný a jeho dvere možno otvoriť dvoma spôsobmi. Pomocou čipu dostupného v Turistickom informačnom centre alebo cez mobilnú aplikáciu.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM