Správy

V Spišskej Novej Vsi vznikne klientske centrum: Kde a kedy?

V novom centre by mali obyvatelia vybaviť viacero vecí v gesci okresného úradu, ale napríklad aj doklady či prepis auta.

Ilustračný obrázok k článku V Spišskej Novej Vsi vznikne klientske centrum: Kde a kedy?
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

V budove na Markušovskej ulici v meste Spišská Nová Ves, ktorú mal v správe Štátny geologický ústav Dionýza Štúra, vznikne v poradí 65. klientske centrum ministerstva vnútra (MV). Pre obyvateľov regiónu v ňom budú dostupné všetky agendy okresného úradu a tiež niektoré v gescii polície. Informoval o tom tlačový odbor MV SR.

„Po nevyhnutných stavebných úpravách by klientske centrum v Spišskej Novej Vsi mohlo poskytovať služby už v letných mesiacoch,“ informovalo ministerstvo s tým, že rekonštrukčné práce v budove, ktorú získalo od envirorezortu, budú financované v rámci projektu Podpora okresných úradov poskytujúcich integrované proklientsky orientované služby v menej rozvinutých regiónoch za účelom zlepšovania prístupu občanov k verejným službám.

„Teším sa, že aj Spišská Nová Ves sa konečne dostane do zoznamu okresov, ktoré majú svoje klientske centrum. Roky sa o tom hovorilo, ale až teraz sa myšlienku podarilo pretaviť do reality,“ vyjadrila sa prednostka miestneho okresného úradu Mária Dudžáková s tým, že v rámci policajnej agendy bude klientske centrum ponúkať služby evidencie vozidiel, vybavovania dokladov a tiež agendu zbraní a streliva.

V súlade s programovým vyhlásením vlády SR pokračuje MV SR v budovaní siete klientskych centier vo všetkých okresných mestách, v ktorých takéto centrum nie je zriadené. Zámerom je vytvoriť celkom 78 klientskych centier.

Foto: ilustračné

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM