Rôzne

Viac ako stotisícová investícia: V bývalej nemocnici slávnostne otvorili komunitné centrum

Ďalšie komunitné centrum v našom okrese. Tentokrát vzniklo v priestoroch nevyužívanej bývalej nemocnice. Celkové náklady sa vyšplhali na viac ako 111 tisíc eur.

Ilustračný obrázok k článku Viac ako stotisícová investícia: V bývalej nemocnici slávnostne otvorili komunitné centrum
Zdroj: Dnes24.sk

V Krompachoch za účasti štátneho tajomníka MPSV a rodiny SR Jozefa Buriana a primátorky Krompách Ivety Rušinovej slávnostne otvorili komunitné centrum. Celkové náklady na tento projekt vyšli na 111 108,53 eur.

„Predmetom projektu bola rekonštrukcia časti nevyužívanej bývalej nemocnice na komunitné centrum vrátane interiéru. Komunitné centrum sa nachádza na prvom nadzemnom podlaží,“ priblížila prednostka mestského úradu v Krompachoch Anna Nemčíková

Realizáciou projektu sa podľa jej slov vytvoril priestor pre aktivity Rómov, ktoré budú v rámci postupného procesu u nich formovať postoje a hodnoty k životu a zároveň získajú zručnosti, ktoré im umožnia lepšie začlenenie do majoritnej spoločnosti.

„V komunitnom centre sa bude poskytovať cielené sociálne poradenstvo pre deti a mládež z rizikových skupín, pričom sa budeme snažiť o ich plnohodnotnú sociálnu integráciu do spoločnosti, čím sa zvýšia šance pre pracovné a spoločenské uplatnenie,“ doplnila prednostka s tým, že cieľom je budovanie vedomostného potenciálu detí a mládeže.

Môže vás zaujímať:

Foto: mesto Krompachy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM