JAB Rôzne

Víkend sa blíži: Zisťovali sme, ako to vyzerá na lyžiarskych svahoch v blízkom okolí

Zrelaxovať v niektorom lyžiarskom stredisku v blízkosti nášho mesta môžete aj tento víkend. Prinášame vám aktuálne informácie o podmienkach v nich aj o plánovaných akciách.

Ilustračný obrázok k článku Víkend sa blíži: Zisťovali sme, ako to vyzerá na lyžiarskych svahoch v blízkom okolí
Zdroj: TASR

Lyžiarska sezóna je v plnom prúde. Počas blížiaceho sa víkendu si môžete zalyžovať aj v blízkom okolí Spišskej Novej Vsi. Lyžiarske stredisko Resort Levočská dolina má podľa slov vedúceho vlekov Jozefa Jabrockého podmienky na lyžovanie veľmi dobré. „Spustené sú všetky vleky a výška snehu je od 40 do 60 centimetrov,“ doplnil pre náš portál.

Ani túto sezónu tam nechýba večerné lyžovanie a to od 18:00 do 21:00 hodiny. To si môžeme podľa slov vedúceho vlekov užiť v utorky, piatky a soboty. Skrátka neprídu ani milovníci karnevalu na snehu. V Levočskej doline ním ukončia jarné prázdniny. Nebude chýbať ani vizuálne atraktívna jazda ohňa, ktorá je naplánovaná na 2. marca.

Len 17 kilometrov od Spišskej si môžete zalyžovať v lyžiarskom stredisku Poráč – Brodok. „Podmienky na lyžovanie sú dobré a na svahu je momentálne 30 centimetrov snehu,“ prezradil konateľ strediska Juraj Bakoš s tým, že celý týždeň aj zasnežovali. K dispozícii sú podľa jeho slov pre lyžiarov všetky tri vleky. Už onedlho sa môžete tešiť na karneval na snehu, ako aj na tradičné verejné lyžiarske preteky v obrovskom slalome. V prvý februárový deň si zase môžu všetci žiaci, ktorí budú mať na vysvedčení iba jednotky, zalyžovať zadarmo.

Zalyžovať si môžete aj na neďalekých Plejsoch. Podľa slov zástupcu lyžiarskeho strediska Miloša Pacovského, sú podmienky na lyžovanie veľmi dobré so 40 – 50 centimetrami snehu. „V prevádzke sú tri vleky, z ktorých jeden z nich nebol spustený celý. Od soboty 12. januára bude v prevádzke už celý vlek H-210,“ povedal. Na svahu sa stále zasnežuje a robia všetko preto, aby od nedele bol spustený aj ďalší vlek, ktorých sa v tomto lyžiarskom stredisku nachádza sedem. Ani tento rok nebude chýbať tradičná akcia Pankuškové fašiangy spojené s karnevalom, ktoré sa uskutočnia 23. februára.

Lyžiarske stredisko Mraznica má podľa slov kompletných tiež dobré snehové podmienky a lyžiari môžu využiť 3 vleky, z ktorých je jeden detský. Túto sezónu dokonca pribudla aj lyžiarska škôlka spestrená atrakciami pre deti. Aj tu sa chystá fašiangový karneval, ktorý je naplánovaný na koniec januára.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Počas uplynulej soboty si cyklisti zmerali svoje schopnosti na snehu. Zábery z pretekov si môžete pozrieť v priloženej galérii.

OBRAZOM: V Spišskej Novej Vsi sa konali cyklistické preteky na snehu
24
Galéria

Hlavné foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM