Miroslav Pomajdík Rôzne

Žiaci z Javorky dokázali, že sú hlavičky: Hviezdili pred podpredsedom Európskej komisie

Už po štvrtý krát sa konala vedomostná súťaž Mladý Európan, ktorú organizuje Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku a regionálne centrum Europe Direct. Ani na tomto ročníku nechýbali zástupcovia zo Spišskej, ktorí zaznamenali ďalší výrazný úspech.

Ilustračný obrázok k článku Žiaci z Javorky dokázali, že sú hlavičky: Hviezdili pred podpredsedom Európskej komisie
Zdroj: Dnes24.sk

Súťaže sa zúčastnilo družstvo z Gymnázia Javorová Spišská Nová Ves, ktoré postúpilo celkovo cez tri súťažné kolá. V prvom kole sa testovou formou rozoberala problematika Európskej únie a v druhom kole sa preverovali vedomosti žiakov v štyroch disciplínách: história, geografia, zaujímavosti a osobnosti členských štátov EÚ. Do záverečného finálového kola, ktoré sa konalo v Nitre, postúpilo šesť najlepších družstiev z celého Slovenska.

„Záštitu nad tohtoročnou súťažou Mladý Európan prevzal podpredseda Európskej komisie a komisár pre inštitucionálne vzťahy a administratívu Maroš Šefčovič, ktorý sa na súťaži zúčastnil aj osobne a spolu s predsedom Nitrianskeho samosprávneho kraja Milanom Belicom, primátorom mesta Nitra Jozefom Dvončom a riaditeľkou Agroinštitútu Máriou Debrecéniovou ocenili víťazov a všetky zúčastnené družstvá,“ informovala učiteľka z Gymnázia Javorová Spišská Nová Ves Renáta Kudriková.

Celkovým víťazom národného kola 8. ročníka Mladý Európan sa stalo družstvo z Gymnázia Javorová Spišská Nová Ves. Zloženie víťazného tímu bolo nasledovné: Lucia Kaščáková (Sp.A), Simona Starinská (Sp.A), Jakub Dovčík (Sx.A).

„Víťazi získali zaujímavú cenu – notebooky. Na druhom mieste skončili študenti Gymnázia M. Kováča z Banskej Bystrice a bronzová priečka patrí Gymnáziu Pierra de Coubertina Piešťany,“ uzavrela Renáta Kudriková.

Foto: Gymnázium Javorová Spišská Nová Ves

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM