JAB Rôzne

Známe tváre zo Spišskej nám to prezradili: Toto sú naše obľúbené filmy

Známi rodáci či obyvatelia Spišskej. Presne tí nám prezradili čo-to zo svojho súkromia. Vyspovedali sme ich o tom, aké filmy sú ich obľúbené.

Ilustračný obrázok k článku Známe tváre zo Spišskej nám to prezradili: Toto sú naše obľúbené filmy
Zdroj: TASR

Opýtali sme sa známych Novovešťanov či rodákov z nášho mesta, aké filmy majú radi. Obrátili sme sa na hlavu nášho mesta, herečku, speváka či napríklad aj riaditeľku gymnázia. Tu sú ich odpovede…

Pelíšky bodujú

Primátor Spišskej Novej Vsi Ján Volný nám prezradil že má rád všetky české komédie. No predsa len jedna, ktorú už videl asi 15-krát je jeho naj. „Môj najobľúbenejší film sú Pelíšky. Mám ho rád, pripomína mi to moje detstvo, moju mladosť,“ prezradil. Čo sa však týka návštevy kina, to už radšej vymení za pohodlie domova. „Niekedy sme sa do kina veľmi tešil, teraz som rád, keď si môžem dobrý film vychutnať v domácom prostredí.“

Veľkou fanúšičkou kina je pre zmenu riaditeľka gymnázia na Javorovej ulici Ingeborg Skalská. „Mám rada tú atmosféru. Veľké plátno, dobré ozvučenie, určite si viac vychutnám film takto ako doma," priznala s tým, že napriek nedostatku času sa snaží do kina zájsť aspoň raz do mesiaca.

Film, ktorý ju vždy dokáže zaujať a zároveň aj zabaviť je podľa jej slov Mama mia. „Milujem film Pelíšky a viackrát si dokážem pozrieť aj film Kólia. Z tých novších ma v poslednej dobe zaujal film Učiteľka," vymenovala s tým, že uprednostňuje snímky, nad ktorými sa dá aj zamyslieť. Taktiež má rada aj francúzske diela, ktoré ponúkajú iný pohľad na život.

Posledný Mohykán

Exhokejista a súčasný poslanec mestského zastupiteľstva Ľubomír Vaic s odpoveďou neváhal ani trošku. „Jednoznačne Posledný Mohykán. Je to film, ktorý som pozeral niekoľko rokov aj keď som pôsobil von, tak keď bol čas som si ho pozrel aj niekoľkokrát do roka,“ prezradil s tým, že teraz je už na snímky času menej a návštevu kina s manželkou si doprajú vo dvojici, keď dcéry postrážia babky. „Kino však až tak úplne nevynechávame. V prípade zlého počasia si radi celá rodina pozrieme nejakú animovanú rozprávku,“ dodal.

Vykúpenie z väznice Shawshank je topkou medzi filmami u speváka známej spišskonovoveskej kapely Smola a Hrušky – Jozefa Spoka Kramára. „Som dlhodobo fascinovaný týmto filmom. Do mojej prvej päťky by som ešte zaradil filmy, Forrest Gump, Sedem, Pulp Fiction a Wall- E,“ vymenoval.

Ani návštevu kina Spoko podľa jeho slov nevynecháva a priemerne dvakrát do mesiaca ho navštívi. „Niekedy som chodil často do filmového klubu, teraz sa tam veľmi nedostanem vzhľadom na rôzne rodinné aktivity, ktoré sú práve v utorok večer," prezradil s tým, že odkedy má malé deti chodí do kina na všetky možne animované filmy. „Musím priznať, že väčšinou ma bavia, no niekedy sa stane, že si aj v kine pospím.“

Akčné filmy i romantika

Herečka Spišského divadla Mária Brozmanová je veľkou fanúšičkou kina a ako povedala pre náš portál, do kina chodí veľmi rada. „Keď sa dá, vyberám si ľahší žáner, akým sú romantické komédie, no páčil sa mi veľmi aj film Čiara či taký kontrast 50 odtieňov sivej,“ povedala. Medzi jej ďalšie obľúbené filmy patrí Piano a Noc na Karlštejne, ktorý dokáže pozerať stále.

Redaktor Matúš Gavlák zbožňuje akčné filmy a komédie. „Medzi moje naj filmy patrí Armagenon, 2012, Patrola, Deepwater Horizont. Pripadne zaujímavé životopisnej drámy a podľa skutočných udalosti.„ Dodal, že pri dobrom filme radšej dáva prednosť domácemu pohodliu, keďže sa k nám nedostanú snímky do kín s dabingom. A pri titulkoch si film neužije. „Čiže doma v teplákoch a s chipsami je ideál,“ zasmial sa.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM