JAB Rôzne

Zoologická záhrada zmenila dátum otvorenia sezóny, má aj novinky

Najmenšia no u Novovešťanov a návštevníkov veľmi obľúbená. Zoologická záhrada v Spišskej Novej Vsi sa rozhodla tento rok pre zaujímavú zmenu.

Ilustračný obrázok k článku Zoologická záhrada zmenila dátum otvorenia sezóny, má aj  novinky
Zdroj: ZOO SNV

Aj vy patríte k tým čo sa už nevedia dočkať, kedy zoologická záhrada otvorí opäť tento rok svoje brány? Ak áno, máme pre vás dobrú správu. Po dlhé roky letná sezóna v ZOO začínala koncom apríla a končila tradičnou strašidelnou nocou pár dní pred koncom októbra. Tento rok to bude však inak.

„Klimatické zmeny – otepľovanie nás prinútilo rozmýšľať nad rozšírením letnej sezóny. Preto sa po schválení kolégiom primátora bude ZOO otvárať 1. apríla a zatvárať 31. októbra," prezradila pre Dnes 24 riaditeľka zoologickej záhrady Jana Dzuriková.

Ako doplnila v pláne majú vyhlásiť výtvarnú súťaž zameranú na vtáky a vyhodnotenie tejto súťaže bude práve 1. apríla v ZOO.

Ešte predtým, ako ZOO začne svoju ďalšiu letnú sezónu si počas jarných prázdnin môžu užiť prázdninujúce deti jarný krúžok, ktorý je naplánovaný na 6. marca od 9.00 do 12.00 hod.

A aké novinky nás tento rok čakajú? „Očakávame príchod kôrnatcov jedovatých (jediný jedovatý jašter) do našej ZOO. Taktiež sme rozšírili výbeh pre rysy a modernizáciou prešiel aj výbeh opíc," vymenovala Dzuriková s tým, že tento rok dostali do daru lanovú dráhu Monkey land, čiže rozširujú návštevnícky servis.

Chcete okrem regionálnych správ dostávať dôležité aktuálne informácie? Nájdete nás aj na FB Dnes24.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM