JAB Kultúra

Zvábia aj vás? Aha, aké podujatia radíme navštíviť tento týždeň v Spišskej

Necháte sa nimi zlákať? Pozrite si, aké podujatia v Spišskej Novej Vsi odporúčame počas tohto týždňa zažiť na vlastnej koži...

Ilustračný obrázok k článku Zvábia aj vás? Aha, aké podujatia radíme navštíviť tento týždeň v Spišskej
Zdroj: Dnes24.sk

Výrobca šťastia

3. decembra 2018 o 18:00, Dom kultúry Mier

Začiatok pracovného týždňa môžete odštartovať s hercami divadelného súboru Hviezdoslav zo Spišskej Novej Vsi. Tí si pripravili premiéru absurdnej komédie – Výrobca šťastia.

Konferencia mládeže

4. decembra 2018 od 9:30, Múzeum Spiša

Už v poradí piaty ročník organizuje Rada mládeže Košického kraja jedinečnú sériu konferencií na území Košického kraja. V spolupráci s miestnou samosprávou, prípadne miestnymi organizáciami pôsobiacimi v oblasti mládeže je snahou konferencií zvýšenie kvality práce s mládežou na úrovni samospráv. Konferencia je určená hlavne žiakom a študentom základných, stredných a vysokých škôl, pracovníkom s mládežou, ako aj záujemcom pôsobiacim v treťom sektore. V neposlednom rade všetkým tým, ktorým mládež nie je ľahostajná.

Mikuláš v meste

5. decembra 2018 o 16:00 , pódium pred Redutou

Najmenší Novovešťania sa môžu tešiť na príchod Mikuláša. Pred jeho príchodom si môžu deti aj užiť priamo na spišskonovoveskom námestí klaunsko-žonglérsku šou o vianočnom škriatkovi, ktorý sa učil žonglovať. Mikuláš zavíta na námestie o 16:45 spolu so svojou družinou a spoločne s deťmi rozsvieti vianočný stromček.

Prichádza zima k nám

6. decembra 2018 od 16:00, Centrum voľného času Adam

Privítanie zimy s príchodom Mikuláša so svojou družinou zažijú aj deti na sídlisku Západ. Tam ich okrem Mikuláša poteší aj jarmok v areáli centra voľného času, vystúpenie detí MŠ, ZŠ, CVČ, sladké mikulášske potešenie aj večerná vianočná rozprávka.

28. Vianočný trh

7. – 9. decembra 2018, Letná ulica

Vianočný trh v Spišskej Novej Vsi sa bude konať v dňoch 7. 12. 2018 – 9. 12. 2018 (piatok, sobota, nedeľa). A bude už 28. v poradí. Otvorenie Vianočného trhu sa uskutoční 7. decembra 2018 v popolud­ňajších hodinách. Tešiť sa môžete na približne okolo 130 predajcov s predajom spotrebného a potravinárskeho tovaru, tiež ponukou občerstvenia a stravovania.

Rum a vodka

7. decembra 2018 o 19:00, Divadlo Kontra

Hádka so šéfom. Pár pív. Hádka so ženou. Zase pár pív. Koniec? Nie! To je len začiatok šialeného víkendu, v ktorom sa môže prihodiť všetko. Najreprízovanejšie predstavenie divadla Kontra je určené iba pre milovníkov silných dojmov a silných drinkov!

Krásavica z Leenane

7. decembra 2018 o 19:00,­Spišské divadlo

Divadelný thriller, ktorý hovorí o živote na dedine, o strachu zo samoty a nedostatku lásky odohrá v Spišskom divadle na konci pracovného týždňa Slovenské vojvodinské divadlo Báčsky Petrovec.

Mikulášska párty s Enixom

7. decembra 2018 od 22:00, Downtown Music Club

Na mikulášsej párty vás bude zabávať hudobná skupina z Letanoviec ENIX. Ich repertoár je dosť rozsiahly, obsahuje žánre ľudových aj moderných piesní.

Korčuľovanie s primátormi

8. decembra 2018 od 17:30, Zimný štadión

V sobotu môžete svoj voľný čas využiť aj na zimnom štadióne v Spišskej Novej Vsi, kde sa chystá mikulášske korčuľovanie s primátormi a osobnosťami mesta. Okrem korčuľovania bude pripravený aj zábavný program a mikulášske prekvapenie.

Reštavrácia

8. decembra 2018 o 19:00, Spišské divadlo

Známy štúrovský spisovateľ Ján Kalinčiak vo svojom diele Reštavrácia, ktoré zdramatizoval Vladimír Hurban Vladimírov, satirickým a humorným spôsobom zachytáva volebné peripetie slovenských zemanov v polovici 19. storočia. V inscenácii zažijete okrem vtipných dialógov a komických situácií aj množstvo zábavy – spevy, tance a všeobecné veselie.

Tri prasiatka a vlk

9.decembra 2018 o 16:00, Spišské divadlo

Klasickú krochkajúca rozprávka o troch ružových pupkáčoch – Ňafovi, Nifkovi a Ňufke, ktorí na vlastnej prasiatkovskej koži pocítia, že postaviť si domček je oveľa dôležitejšie, ako napchávať sa žaluďmi a leňošiť si budú môcť pozrieť najmenší v nedeľu popoludní v Spišskom divadle.

Pleško a strieborná Borka

9. decembra 2018 o 16:00, Bábkové divadlo spod Spišského hradu

Pleško a Strieborná Borka sú susedia žijúci na železničnej stanici, ktorí sa cítia osamelo. Vďaka slimákovi dostávajú pozvanie na výlet čarovným vláčikom… Obaja túžia iba po jednom: aby nikto nebol na svete sám. Po predstavení čaká na deti animačný program.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM