Lenka Fedorová Správy

Opäť sa museli pustiť do práce: Na Juhu vyčistili čiernu skládku odpadu, FOTO

Záhradkársku lokalitu na Juhu trápi problém s čiernou skládkou odpadu. Opäť sa museli vyhrnúť rukávy a pustiť sa do práce s jej odstránením.

Ilustračný obrázok k článku Opäť sa museli pustiť do práce: Na Juhu vyčistili čiernu skládku odpadu, FOTO
2
Galéria
Zdroj: TASR

Problém čiernych skládok odpadu trápi viaceré mestá, obce či mestské časti. Výnimkou nie je ani košická mestská časť Juh, ktorá sa podľa zverejnených informácií s problémom vytvárania nepovolenej skládky odpadu na Jarmočnej ulici v záhradkárskej lokalite zaoberá dlhodobo.

Skládku vypratali

Ako mestská časť na svojom webe informuje, tak ako každý rok, aj v tom aktuálnom bolo po zimnom období potrebné záhradkársku lokalitu na Jarmočnej ulici vyčistiť od odpadov, ktoré tu nahromadili obyvatelia nielen z celého mesta, ale aj zo širokého okolia.

Podľa zverejnených informácií v záujme riešenia kritického stavu mesto Košice v spolupráci s MČ Košice – Juh a spoločnosťou KOSIT pripravovalo čistenie lokality. V uplynulých dňoch sa tak začalo s odstraňovaním skládky odpadu, kde popri mechanickom čistení bolo zabezpečené aj ručné čistenie.

O čo požiadali?

Ako bolo vyššie uvedené, mestská časť Juh sa s nepovolenou skládkou trápi dlhodobo. ,,Jednou z možností ako riešiť uvedenú situáciu, je neumiestňovať v danej lokalite celoročne kontajner na odpad zo záhrad, ale umiestniť ho iba sezónne začiatkom jari a na jeseň," uvádza.

Mestská časť sa však zároveň domnieva, že poctivým a zodpovedným záhradkárom by kontajner chýbal. ,,Preto ako jedinú a najspoľahlivejšiu možnosť zabránenia vytvárania skládok odpadu umiestneného v rozpore so zákonom vidíme v nepretržitom monitoringu zo strany mestskej polície a taktiež v spolupráci s občanmi, ktorým záleží na svojom okolí a kvalite životného prostredia pri vyhľadávaní pôvodcov odpadu," dodáva ďalej.

Ako sa v správe tiež uvádza, aj napriek monitorovaniu lokality Mestskou políciou Košice sa nepodarilo zistiť pôvodcu týchto odpadov. ,,Mestská časť už požiadala o spoluprácu mesto Košice, aby v predmetnej lokalite bol nainštalovaný vhodný monitorovací systém, ktorý by bol priamo napojený na pult ochrany mestskej polície," informuje na záver Juh.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Košíc a okolia

V známej košickej lokalite vyčistili skládku odpadu: ZÁBERY priamo z miesta
2
Galéria
Zdroj: MČ Košice - JUH

Titulné foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM