Rôzne

Opäť sa ozve Perinbaba: Vodiči aj ostatní, na toto sa v okrese Košice pripravte!

Varovanie pre okres Košice mesto! Meteorológovia majú pre nás dôležité informácie, pri ktorých by svoju pozornosť mali zbystriť aj motoristi...

Ilustračný obrázok k článku Opäť sa ozve Perinbaba: Vodiči aj ostatní, na toto sa v okrese Košice pripravte!
Zdroj: TASR

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal pre náš okres výstrahu prvého stupňa a to pred snehovými jazykmi a závejmi. Tá platí od 17.3. 21:00 až do 18.3. 21:00 hod.

„V okrese Košice sa miestami očakáva tvorba snehových jazykov alebo aj závejov. Tvorba snehových jazykov a závejov predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity,“ upozorňujú meteorológovia.

Doplnili, že výskyt snehových jazykov a závejov je v danej ročnej dobe a oblasti bežný, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu.

To ale nie je všetko. Pre náš okres je totiž tiež vydaná i výstraha druhého stupňa pred vetrom, ktorá platí od 17.3. 18:00 až do 18.3. 10:00 hod. Podľa SHMÚ sa v okrese Košice očakáva výskyt vetra, ktorého priemerná rýchlosť bude 16 – 17 m/s (60 km/h).

„Táto rýchlosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity,“ dvíhajú varovný prst odborníci.

Tí zverejnili pre okres Košice aj výstrahu prvého stupňa pred vetromm, ktorá platí od 17.3. 16:00 do 18.3. 12:00 hod. „V okrese Košice sa očakáva miestami výskyt vetra, ktorý dosiahne krátkodobo (v nárazoch) rýchlosť 18 – 23 m/s (65 – 85 km/h),“ uvádza ešte SHMÚ.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM