Eva Mikulová Rôzne

Opätovne vysadia električkové trate a nahradia zničenú zeleň

Modernizácia električkových tratí je v plnom prúde. Za 12 dní (od 15.6.) chcú podbiť koľajnice od križovatky Žižkova – Štúrova - Kuzmányho až po OC Billa na Triede SNP.

Ilustračný obrázok k článku Opätovne vysadia električkové trate a nahradia zničenú zeleň
4
Galéria
Zdroj: Mesto Košice

Následne začnú pracovníci realizátora stavby, Eurovia SK, robiť nové nástupné ostrovčeky a nástupištia. Košičanom sa však nepáči, že v niektorých častiach pri trati na Triede SNP vyzerá zeleň zle, poškodene a je vyschnutá.

Dodávateľ prác si už objednal u Správy mestskej zelene v Košiciach revitalizáciu zelene, ozdravné rezy a oživenie kríkov, ktoré boli stavbou nejakým spôsobom zasiahnuté, prípadne poškodené. Nepekný vzhľad zelene na Triede SNP zapríčinilo veľmi suché počasie počas uplynulých týždňov. Preto bude na Triede SNP tráva opäť vysiata.

Moldavská je do polovice hotová

„Čo sa týka okružnej križovatky „Moldavská", máme tam už osadené dve električkové výhybky a máme už takmer polovicu križovatky zabetónovanú. A teda pripravenú na položenie ďalších koľajníc a osadenie výhybiek. Každý deň si robíme za účasti investora stavby aj svoje interné kontrolné dni, takže hneď vieme čo sa v ten deň urobilo. Treba povedať, že to nie je ľahké, stavba je náročná, ale ak sa vyskytne hoci aj ten najmenší problém, okamžite ho riešime," hovorí riaditeľ košického závodu Eurovia SK Štefan Bálint.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM