Eva Mikulová Krimi

Opilec brutálne napadol vodičku električky, má zranenia tváre a oka!

V košickej MHD sa po vyše štyroch rokoch stal opäť prípad, keď opitý cestujúci brutálne fyzicky napadol vodičku električky. Ženu ošetrili na traumatológií a je práceneschopná.

Ilustračný obrázok k článku Opilec brutálne napadol vodičku električky, má zranenia tváre a oka!
Foto: Eva Mikulová / Zdroj: Eva Mikulová

Otrasný útok sa stal v sobotu 14. septembra o 5.22 hodine na zastávke Nová nemocnica smerom ku kinu Družba.

„Doposiaľ neznámy páchateľ úplne bezdôvodne a bez akejkoľvek predchádzajúcej komunikácie otvoril dvere do kabíny a boxerským úderom do tváre v oblasti očí knokautoval prekvapenú vodičku električky,“ informovala nás hovorkyňa DPMK Vladimíra Petrušuvá.  

Zranenia na hlave

Neznámy páchateľ spôsobil vodičke zranenia pravej časti hlavy a pravého oka, ktoré si vyžiadali jej práceneschopnosť. Zároveň bola ošetrená na traumatológii a odvtedy absolvovala ďalšie odborné lekárske vyšetrenia.

Opitý cestujúci, ktorý už niekoľko minút predtým podľa výpovede ďalšieho vodiča kopal do inej električky, po tomto brutálnom čine ušiel.

Zvyšní dvaja cestujúci pomohli vodičke spamätať sa z útoku, poskytli jej pomoc a privolali záchranku. Električka bola potom odpravená náhradným vodičom do vozovne.

Vodička v nedeľu podala trestné oznámenie na neznámeho páchateľa na Obvodnom oddelení Policajného zboru Košice – Západ.

„Dôrazne odsudzujeme akékoľvek fyzické násilie voči zamestnancom DPMK a už tobôž takýto chrapúnsky útok na ženu – vodičku električky. Mladá vodička u nás pracovala len rok, nikdy sme na ňu nezaznamenali sťažnosti a boli sme s jej prácou veľmi spokojní. Veľmi nás mrzí, čo sa stalo a veríme, že polícia čo najskôr nájde páchateľa. Dopomôcť by k tomu mal aj kamerový záznam, ktorý chceme poskytnúť polícii,“ uviedol generálny riaditeľ a člen Predstavenstva DPMK Vladimír Padyšák.

Naposledy sa brutálny útok udial v júli roku 2015. Vodička vtedy slušne vyzvala cestujúceho, aby v zmysle Prepravného poriadku DPMK opustil električku, keďže jeho pes nemal náhubok a bola inzultovaná. Tentoraz bola vodička napadnutá bez príčiny.  

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM